خرما



خرما


میوه درخت خرما (نخل)
نام فارسی: خرما
نام عربی: تَمر(1)
نام سنتی: خرما، رطب، تَمر]2[
نام عمومی: Date palm، Date]1و3[
نام علمی: Phoenix dactylifera L. (3
خانواده:  Arecaceae (3

ریخت شناسی:
درخت خرما دو پایه و تا ارتفاع 25 متر است. تنه بدون انشعاب و استوانه ای دارد. انتهای ساقه دارای برگ می باشد. برگ ها بزرگ، پَرمانند هستند و به طول 6 متر می رسند. برگ ها به مرور زمان از حالت پهنک کامل به صورت قطعات شانه ای در می آیند.
گل ها (رژیم خرما) کوچک، معطر در کنار برگ های انتهای ساقه ظاهر می شوند. گل ماده سفید و گل نر شیری رنگ است. هر خوشه گل بین 6 تا 10 هزار عدد گل دارد.
میوه خرما مستطیلی شکل، دارای بخش گوشتی شیرین، خوش طعم و هسته بسیار سخت است. میوه های رسیده پوسته ای نازک و قهوه ای دارد. میزان محصول نخل ها ممکن است تا 100 کیلوگرم هم برسد.(1)

پراکنش خرما در جهان و ایران
در بسیاری از نقاط گرم دنیا و بیش از 30 کشور جهان از جمله عربستان سعودی، عراق، سوریه، هند، بعضی کشورهای آفریقایی و ایران خرما کشت و مورد بهره برداری قرار می گیرد. (1) محدوده توزیع خرما در جهان بین ناحیه 10درجه شمالی (سومالی) تا 39 درجه شمالی (ترکمنستان) قرار دارد و نواحی مساعدتر بین 24درجه شمالی و 34درجه شمالی (مراکش، تونس، لیبی، مصر، عراق، ایران و ...) میباشند. (5)
طبق آمار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) 10 کشور برتر صادرکننده خرمای جهان در سال 2011 به ترتیب مصر، عربستان صعودی، ایران، امارات متحده عربی، الجزایر، پاکستان، عراق، عمان، تونس و چین می باشند. (4)
در جهان 2000 واریته خرما وجود دارد و در ایران 600-400 نوع از این واریته¬ها و در بیش از چهارده استان از جمله جهرم، بم، کرمان، اهواز، آبادان، خرمشهر، قصر شیرین، میناب و بلوچستان خرما وجود دارد. خرمای ایران در جهان از کیفیت خوبی برخوردار است و حدود 18 درصد خرمای جهان را تأمین می کند. (1،5)

تاریخچه:
اگرچه منشأ اولیه گیاه دقیقاً مشخص نیست (بین نواحی بین النهرین، عربستان، شمال آفریقا و هندوستان اختلاف است)، محققان پیدایش درخت خرما را مربوط به دوران دوم زمین شناسی می دانند. در دالمای ابوظبی قدیمی ترین دانه خرما مربوط به 5110 سال قبل از میلاد مسیح یافت شده است.(1،5)

اجزاء و خواص خرما:
قبل از هر چیز این نکته مهم را به یاد داشته باشید که خرما ممکن است بر اساس محل کشت و زمان کشت خواص مختلفی را نشان دهد. از خرما مواد گوناگونی استخراج و خواص مختلفی بیان شده است که بعضی از مهم-ترین آن¬ها به شرح زیر می باشند:
 میوه خرما درصد بالایی کربوهیدرات (88-44%)، چربی (0.5-0.2%)، 15 نوع نمک، پروتئین (5.6-2.3%)، ویتامین، درصد بالایی فیبر (11.5-6.4%)، رنگدانه و تانن دارد. به هر حال، آزمایش های مختلف نشان داده است که محتویات و حجم میوه خرما بستگی به گونه های کشت شده دارد.
قندهای موجود در خرمای تر و خشک،فروکتوز، گلوکوز و سوکروز هستند. فروکتوز نسبت به گلوکوز دو برابر شیرین تر است و سبب حس سیری و کاهش مصرف کالری می شود. در یک مطالعه میزان قند خرمای تر 43.4 گرم در 100 گرم و در خرمای خشک 64.1 گرم در 100 گرم تشخیص داده شد. قند و موسیلاژ آن می تواند اثرات ضد سرفه و نرم کننده سینه داشته باشد.
پروتئین خرمادارای 23 نوع آمینو اسید است، بنابراین آمینواسیدهای ضروری را داراست.
 فیبر یا الیاف خرما از جمله پکتین می تواند به کاهش چربی کمک کند.
 آهن موجود در خرما برای کم خونی مفید است.
منیزیم موجود در خرما می تواند اثر ضد سرطانی داشته باشد.
سلنیم، ویتامین E، فلاونوئیدها و تانن های موجود در خرما هم اثرات آنتی اکسیدانی دارد.
فسفر موجود در خرما برای فعالیت های فکری مفید است.
تانن قابل توجه موجود در خرما می تواند به عنوان پاک کننده بدن، تنظیم انعقاد و جریان خون و در مشکلات روده ای مصرف شود.
کورتون گیاهی موجود در خرما اثرات ضد حساسیت دارد.
خرما دارای اثرات خنثی کننده اسید بیش از حد معده است.
خرما به تنهایی یا به همراه لبنیات و یا گردو و بادام، برای فعالیت های سنگین و نیازمند انرژی، روزه داری و خستگی مفرط بسیار مفید است. هر 100 گرم میوه خرما حداقل 280 کیلوکالری انرژی دارد که بسیار بالاست. اثر انرژی خرما در بدن به سرعت ظاهر می شود.
در طب عامیانه و همچنین آزمایشات حیوانی خواص مختلفی از خرما از جمله بهبود خواب (به تنهایی یا همراه با شیر)، تقویت قوه بینایی و شنوایی، ضد میکروب، ضد قارچ، تقویت سیستم ایمنی و اعصاب، افزایش شیر مادران و آرامش در دوران بارداری، هضم کننده غذا، مقوی معده، حفاظت کننده کبدی، رفع عطش، ضد اسهال و ضد سم الکل گزارش شده است.(1،5)
 دانه گرده خرما در طب سنتی و عامیانه ایران و جهان جهت افزایش قوه باروری مصرف می شده است. امروزه ترکیبات استروژنی آن به ثبت رسیده است و در تحقیقات آزمایشگاهی در موش های آزمایشگاهی اثرات گونادوتروپی ایجاد شده است. (1،11،12)
 ریشه درخت خرما در دندان درد کاربرد داشته است.
 صمغ درخت خرما در هندوستان در درمان اسهال و بعضی مشکلات ادراری کاربرد داشته است. (1)

خواص خرما در طب سنتی:
در دیدگاه طب سنتی میوه خرما از ابتدای شکل گیری تا انتها به 7 مرحله تقسیم می¬شود که هر کدام خواص و کاربرد خود را در طب سنتی دارند ولی بیشتر خواص بیان شده در مورد خرما مربوط به مرحله ششم (رطب (خرمای تر) و هفتم (تمر (خرمای خشک) می باشد که البته خواص مشابه زیادی دارند. بر حسب مکان شکل گیری هم خواص ممکن است تغییر کنند. به عقیده عقیلی خراسانی، دانشمند بزرگ طب سنتی، جهرم (فارس) بهترین مکان شکل گیری خرما و بعد از آن عمان است. (2)
رطب گرم در دوم و تر در اول است. مداومت در خوردن آن با مغز بادام به غایت چاق کننده بدن، محرک قوه باه، تقویت کننده کلیه، کمر و ملین طبع است. می تواند مضر دندان، چشم، حنجره و صوت باشد و افراط در خوردن آن ایجادکننده سردرد و مصلح آن کاهو با سرکه و خیار و سکنجبین است. (2) خرمای تر اقسام گوناگون دارد و بدتر از همه برای مزاج، خرمایی است که جسم آن سنگین تر و حرارت و شیرینی آن بیشتر باشد البته کسانی که مزاجشان گرم نیست و اعضای درونی آن ها هم ضعیف نیست و تحریک نمی شوند با خوردن خرمای تر چاق می شوند و نیازی به مصلح ندارند. (10)
تمر در دوم گرم (و بعضی در اول گرم) و در اول خشک (و بعضی در اول تر) دانسته اند. به عقیده حکمای گذشته، غذائیت بالایی دارد و خون پاکیزه تولید می کند. افزاینده منی و میل جنسی است. جهت سستی، لقوه، خستگی و تقویت کلیه لاغر شده به کار می رود. صورت را باطراوت می کند. در بیماری های سرد و بلغمی، کمردرد، درد سرین و سایر بیماری های مفصلی و بیماری های ریوی سرد مفید است. (7،9،2)
ناشتاخوردن خرما، برای از بین بردن کرم های گوارشی مفید است.
خوردن خرمای نارس به صورت ناشتا و نوشیدن آب پس از آن بدن را فربه و اگر آب نیاشامد لاغر می کند. (8)
آشامیدن آب جوشانده میوه خرما با حلبه (شنبلیله) جهت تب بلغم و شکستن سنگ کلیه مجرب است.
خوردن میوه خرمابا برنج جهت چاق کردن افراد لاغر مفید است. (2)
خوردن شیر تازه و سپس خیساندن تمر در شیر تازه (دوشیده) همراه با دارچین در تقویت نیروی جنسی بسیار مفید است.
خوردن مداوم تمر با مغز بادام چاق کننده، محرک نیروی جنسی، ملین و مقوی کلیه است.
در کتب سنتی برای هسته خرما نیز خواص گوناگونی نوشته شده است از جمله این که نوشیدن جوشانده¬ی آن جهت شکستن سنگ کیسه صفرا، ساییده آن برای رفع اسهال و پودر سوخته آن برای زخم به کار می رود. (2،5)

میزان مصرف خرما:
خرما خوراکی رایج مصرفی در دنیا است و دوز مشخصی برای مصرف بیان نشده است اما بهتر است در مصرف آن افراط نشود و با توجه به شرایط مزاجی گفته¬شده در طب سنتی استفاده شود. (به بخش عوارض جانبی مراجعه کنید.)(1)

عوارض جانبی:
با توجه به این که خرما دارای مقدار زیادی قند است، نباید در مصرف آن افراط کرد. افراد دیابتی هم باید در مصرف آن احتیاط کنند.
مصرف بیش از حد خرما می تواند باعث چاقی شود.
مصرف بیش از حد خرما می تواند موجب پوسیدگی دندان شود.(1)
میوه خرما دارای مواد حساسیت زا است اما در یک مطالعه علمی مصرف کنندگان به طرق مختلف به عصاره های خرما واکنش نشان دادند. از آنجایی که بیماران حساس به یک ماده حساسیت زا به سایر مواد حساسیت زای مشابه حساسیت دارند، موضوع حساسیت متقاطع (cross-reaction) اهمیت دارد. خرما حساسیت متقاطع با میوه هایی مثل سیب، زردآلو، مارچوبه، آئوکادو، موز، کیوی، هندوانه، لوبیاسبز، کرفس، انبه، انجیر، هلو، زیتون، توت فرنگی و سیب زمینی دارد.(5)
خرما هضم سنگین و دشواری دارد و از دیدگاه طب سنتی زیادخوردن خرما در گرم مزاجان و سرزمین های گرم مضرتر است و برای دندان، چشم، حنجره مضر و باعث تولید خون سوخته و سوداوی و ایجاد سردرد می شود. در محل هایی که خرما نمی روید هم زیاده روی در مصرف خرما جایز نیست. (2و7،5)
از دیدگاه طب سنتی همچنین زیادخوردن خرما می تواند موجب زخم دهان و خفگی هم بشود. بادام پوست کنده، آب انار، سکنجبین و شستن دهان با آب گرم به همراه سماق، جویدن ترخون و نگهداشتن آن در دهان، مصلح آن است. (9،5)

مصرف خرما در بارداری و شیردهی
خرما یکی از مناسب ترین خوراکی ها در دوران بارداری و شیردهی است و می توان با توجه به مزاج و در حد مصرف رایج، آن را مصرف کرد. (1)
در مقاله ای که دانشمندان ایرانی در سال 2010 به چاپ رساندند مصرف عسل خرما در طی وضع حمل در بهبود زایمان هنگام تولد اولین فرزند مؤثر بوده است. (5)

www.newtehranchat.com

تاريخ : دو شنبه 28 ارديبهشت 1394برچسب:, | 12:7 | نويسنده : sasy0098 |
خواص و روش استفاده از خاکشیر
 
 
 
خواص خاکشیر ,خواص دارویی خاکشیر ,فواید خاکشیر ,[categoriy]

خواص خاکشیر ,خواص دارویی خاکشیر ,فواید خاکشیر ,خاصیت خاکشیر ,خاکشیر در طب سنتی ,فواید درمانی خاکشیر ,مضرات خاکشیر ,فوائد خاکشیر , خاکشیر ,طب سنتی ,خواص سبزیجات ,خواص میوه جات , خواص خاکشیر در طب سنتی


خانمها خاکشیر مصرف کنید...
خاکشیر جزو آن دسته از خوراکی هایی است که خوردن آن باعث از بین رفتن عطش و تشنگی می شود ولی جدای از اینها خاکشیر درمان مناسبی برای مشکلات دختران لاغر است چرا که اشتها می آورد و معده را تقویت می کند. از خواص دیگر خاکشیر می توان به موارد زیر اشاره کرد:


با جوش صورت وداع کنید
مخلوط 2 قاشق غذاخوری خاکشیر با عرق شاه‌تره، عرق کاسنی و عرق بیدمشک ترکیب خوبی برای درمان جوش‌های صورت است. برای استفاده از این مخلوط کافی است یک استکان از هر یک از عرق‌های گیاهی شاه‌تره، بیدمشک وکاسنی را با هم مخلوط کرده و آن را با 2 قاشق غذاخوری خاکشیر ترکیب کنید. نوشیدن این ترکیب علاوه بر آن‌که جوش‌های صورت را درمان می‌کند برای افرادی که دچار گرفتگی صدا هستند نیز موثر است. مدت درمان با این نسخه دست کم 3 هفته است و پس از این مدت نتایج بهبود به مرور در چهره بیمار نمایان می‌شود.


دفع سنگ کلیه
درمانگران، مصرف مخلوطی از خاکشیر و ترنجبین برای درمان سنگ کلیه در افرادی که به این بیماری مبتلا هستند یا کلیه آن‌ها استعداد سنگ‌سازی‌ را دارد، توصیه می‌کنند. برای تهیه این نسخه خانگی کافی است 3 قاشق غذاخوری ترنجبین را در یک لیوان آب به‌مدت 5 ساعت خیسانده و پس از این مدت آن را صاف کنید. سپس ترنجبین صاف کرده را با 2 قاشق غذاخوری مخلوط کرده و آن را میل کنید. نوشیدن این مخلوط به‌صورت روزانه به دفع سنگ کلیه کمک می‌کند. علاوه بر این افرادی که دچار بوی بد دهان به‌دلیل عفونت و مشکلات بلغمی هستند نیز می‌توانند از این نسخه استفاده کنند.


اگر دوست دارید وزن اضافه کنید
افراد لاغر و کسانی که تمایل دارند وزن خود را بالا ببرند، می‌توانند از این نسخه استفاده کنند. این گروه اگر خاکشیر را با شیر میل کنند می‌توانند با نوشیدن این خاکشیر صبح ناشتا به درمان لاغری و افزایش وزن خود کمک کنند. به اعتقاد درمانگران، درصورتی که شیر تازه و طبیعی باشد میزان تاثیرگذاری این نسخه بیشتر می‌شود. بنابراین افرادی که به شیر طبیعی دسترسی دارند بهتر است از شیر طبیعی و روستایی استفاده کنند.


بهبود لک‌ها با خاکشیر
برای از بین بردن لک‌های پوست به‌ویژه صورت یکی از بهترین روش‌ها، نوشیدن خاکشیر و ترنجبین است. افرادی که از این ترکیب به‌صورت روزانه و مستمر به‌مدت 3 هفته استفاده کنند بعد از مدتی با روشنی پوست و از بین رفتن لک‌های صورت و پوست‌شان روبه‌رو می‌شوند. برای تهیه این ترکیب نیز لازم است ترنجبین را 5 ساعت در آب بخیسانید و صاف شده آن را با 2 قاشق خاکشیر مخلوط کرده و میل کنید.


اگر دل ضعفه می‌گیرید، خاک‌شیرو عسل بخورید
برخی از افراد هستند که در طول روز دچار دل ضعفه می‌شوند. این دل‌ضعفه ممکن است در طول روزهای گرم تابستان یا در ایام ماه رمضان به سراغ افراد مختلف بیاید. برای پیشگیری از بروز این دل‌ضعفه کافی است، خاکشیر و آب عسل را با هم ترکیب کرده و میل کنید. برای تهیه آب عسل باید یک لیتر آب و یک کیلو عسل را با هم بجوشانید.

 

بعد از مدتی که این ترکیب جوشید کفی روی آن تشکیل می‌شود که باید از دیگر مواد موجود در ظرف جدا شود. مابقی مواد همان ترکیبی است که برای بهبود دل‌ضعفه و پیشگیری از بروز آن مصرف می‌شود. اگر چه عسل با حرارت، برخی از ویتامین‌ها و مواد مغذی خود را از دست می‌دهد اما در عین حال مواد مفیدی در آن باقی می‌ماند که برای درمان دل‌ضعفه بسیار مناسب است.


اسهال را درمان کنید
ابتلا به اسهال در فصل تابستان یکی از اختلالاتی است که در کودکان بسیار شایع است. درمانگران طب سنتی ایران برای درمان این مشکل، دارویی را تجویز می‌کنند که در تمامی خانه‌ها امکان تهیه و مصرف آن وجود دارد. برای تهیه این دارو کافی است خاکشیر را بو داده و آن را با آب و عسل مخلوط کنید و به بیمار بدهید. این ترکیب را متناسب با سن بیمار، هر 2 ساعت یک بار برای او تجویز می‌کنند. میزان مصرف این مخلوط از یک قاشق غذاخوری تا یک سوم استکان برای خردسالان تجویز شده است.

نام های فارسی:خاکشیر، خاکشی
نام علمی:Descurainia sophia
نام انگلیسی: Fluxweed, Flixweed
نام عمومی: Flixweed
نام عربی: خبه
نام فرانسوی: Velar sagesse
نام آلمانی: Sophienkraut
نام مترادف: Sisymbrium sophia
نام خانواده: Brassicaceae( خردل)

گیاه شناسی:
گیاه خاکشی گیاهی است علفی و بوته ای که یک ساله یا دو ساله می باشد. ارتفاع آن گاهی به یک متر می رسد و اصولاً از قسمت های بالای ساقه منشعب می شود. برگ ها دارای بریدگی های زیاد بوده و گاهی نخ مانند شده است. میوه ها به صورت خورجین باریک به طول تا 3/5 سانتیمتر به صورت تقریباً عمودی بر روی انتهای ساقه قرار می گیرند. گل ها کوچک و به رنگ زرد روشن است. دانه ها بسیار ریز و به رنگ تقریباً نارنجی و یا مایل به قهوه ای و بیضی شکل هستند که در یک ردیف داخل خورجین قرار گرفته اند. دانه های خاکشی که قسمت مورد استفاده دارویی گیاه می باشند را پس از رسیدن کامل میوه و در مرداد و شهریور ماه جمع آوری می کنند. گیاه خاکشی در اکثر نقاط ایران رویش دارد. خاکشی بومی اروپا و نواحی معتدل و قاره آسیا، از جمله ایران، عراق، پاکستان، افغانستان، چین، هند و شمال آفریقا مانند مصر، مراکش و الجزیره می باشد.

تاریخچه:
خاکشی از قدیم به عنوان اشتهاآور، مقوی معده، ضد تب، ملین و در مشکلات سوء هاضمه مورد استفاده بوده است. همچنین در زمان باستان جهت درمان اسهال خونی مورد استفاده بوده و توسط متخصصان گیاهان دارویی به نام Sophia .chirugorum به معنی « عقل جراحان» نامیده می شده است

ترکیبات مهم:
مهم ترین ترکیبات دانه خاکشی شامل گلوکز اینولات ها بوده که شامل آلیل ایزوتیوسیانات، بوتنیل ایزوتیوسیانات، سیانو 3 و 4- اپی تیو بوتان، 5- متیل تیوپنتانیتریل، 3- فنیل پروپیونیتریل، 4- متیل تیوبوتیل ایزوتیوسیانات و 2- فنیل اتیل ایزوتیوسیانات می باشند. ترکیبات دیگر شامل اسیدهای چرب پالمیتیک، لینولنیک، اولئیک و استئاریک می باشند. املاح موجود در دانه شامل گوگرد، کلر، فسفر، آهن، پتاسیم، کلسیم، سدیم و منیزیم می باشند. دانه همچنین حاوی پروتئین، صمغ، موسیلاژ، چربی و ترکیبات ازت دار است.

اثرات مهم:
در طب عوام و سنتی از دانه های خاکشی به عنوان درمان اسهال، ادرارآور، تب بر، رفع التهاب کلیه، دفع کرم و درمان آب آوردن انساج به صورت جوشانده استفاده می شده است. از قدیم در ایران خاکشی را با آب سرد مخلوط و به عنوان ملین و خنکی مصرف می نموده اند.
مطالعات فارماکولوژیکی در مورد خاکشی چندین خاصیت آن را روشن نموده است: صمغ و موسیلاژ روی دانه خاکشی با جذب آب متورم شده و تولید ژل حجیمی می نماید که دارای خاصیت نرم کننده بوده و باعث سهولت خروج مدفوع و اثر ملین آن می شود. اصولاً ایزوتیوسیانات ها دارای خاصیت ضد میکروب بوده، به همین دلیل خاصیت ضد تب خاکشی را می توان به آنها نسبت داد. از طرفی چون هورمون تیروئید ظاهراً وابسته به تنظیم درجه حرارت بدن می باشد، ممکن است با کاهش تولید و ترشح تیروکسین، متابولیسم بازال کاهش یافته و درجه حرارت بدن متعاقب آن کاهش یابد.

 

 

خواص خاکشیر ,خواص دارویی خاکشیر ,فواید خاکشیر ,[categoriy]


طریقه و میزان مصرف :
_خیسانده: خاکشی را در آب سرد برای چندین ساعت بخیسانید و میل کنید.
_جوشانده: خاکشی را به مدت 10 دقیقه با آب بجوشانید و پس از سرد شدن مخلوط را میل نمایید.
_ضماد: برای رفع زخم، جراحات و رفع ورم ها، خاکشی را کوبیده و به صورت ضماد درآورید. ضماد به صورت موضعی مورد استفاده خواهد بود.


در کتاب مخزن الدویه درباره خاکشی چنین نوشته است:
خبه یا خاکشی دو نوع می باشد، یکی ریزه که رنگ آن مایل به سرخی و طعم آن اندکی مایل به تلخی است و دوم از آن بزرگتر و رنگ آن سرخ مایل به تیرگی می باشد و هر دو خودرو در صحراها و باغ ها و دامن کوه ها می رویند. دارای خاصیت مقوی معده و هاضمه بوده و جهت گرفتگی آواز و نیکویی رنگ رخسار مفید است. برای حصبه و برودت احشا و خروج خلط سینه و ریه مفید است. محرک قوای جنسی است، به خصوص اگر هر روز دو مثقال ( 10 گرم) از آن را با چهار مثقال( 20 گرم) شکر کف نمایند. ضماد آن برای زخم ها، ورم ها و نقرس سودمند است. همچنین برای سرفه مزمن و جهت شش، جگر و زخم های رحم نافع است.


از قدیم خاکشی در طب عامیانه به اشکال زیر مورد استفاده بوده است:
به عنوان ضد سم حدود 1 مثقال(پنج گرم) از دانه ها را بشویید و با آب یا گلاب به اندازه ای بجوشانید تا دانه ها شکفته گردند. سپس نیم گرم از آن را به مسموم بخورانید. در این حالت ایجاد تهوع و قی می کند. این کار باید تکرار شود تا قی متوقف گردد. برای رفع اسهال کودکان یک قاشق خاکشیر را بشویید و در ظرفی بریزید و روی حرارت کم به هم بزنید تا بو داده شود. آنگاه به آن کمی عسل بیفزایید و هر نیم ساعت یک قاشق چایخوری از آن به کودک بخورانید.
برای نیکویی رنگ رخسار هر روز دو مثقال خاکشی و چهار مثقال شکر تا 10 روز به صورت خوراکی مصرف کنید.


برای درمان زخم ها و ورم های بدن از ضماد آن استفاده می شود. ضماد آن برای تسکین دردهای نقرس مفید است. برای دفع سنگ کلیه از مخلوط خارشتر، خاکشیر و ترنجبین به صورت جوشانده، صبح ناشتا مصرف گردد.
برای چاق شدن، خاکشیر با شیر تازه مصرف شود. برای برطرف شدن جوش های صورت یک قاشق ترنجبین و دو قاشق غذاخوری خاکشیر را مخلوط کرده و هر روز صبح، ناشتا میل شود. این عمل باید دو هفته ادامه یابد.

نکات قابل توجه:
1 - دانه های خاکشی باید در ظروف سربسته، دور از نور، حرارت و رطوبت نگهداری شوند.
2 - گاهی دانه های گیاهان خانواده خاکشی که مشابه با آن می باشند به اشتباه توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرند، لذا باید به رنگ، اندازه و شکل دانه ها دقت کافی نمود.


3 - باید توجه داشت که شکل مصرف خاکشی در اثرات دارویی آن دخالت دارد، مثلاً خاکشی مخلوط با آب سرد دارای خاصیت ملین(ضد یبوست) و خاکشی به صورت جوشانده دارای خاصیت ضد اسهال می باشد.
در حالت اول صمغ و موسیلاژهای خاکشی در آب متورم شده و باعث رفع یبوست می شوند، در حالی که در جوشانده ترکیبات داخل خاکشی استخراج شده و خاصیت ضد اسهال را ایجاد می نمایند.

خواص خاک شیر
خاکشیر : ضد عفونی کننده . پاد زهرخوبی برای نقرس می باشد به نوعی در درمان سرطان مفید است . برای کسانی که مزاجشان سودایی است مفید می باشد . اثر معجزه آسا ئارئ . تب بر خوبی است . تقویت کننده معده است اشتها را تحریک می کند . رنگ تیره شما را باز می کند .  و خواص های دیگر به شرح ذیل :

خاکشیر گیاهی است علفی یکساله یا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر نیز می رسد . پائین گیاه کرک دراست در حالیکه بالای آن بدون کرک می باشد.
تخم این گیاه که همان خاکشیر است ریز و کمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد یکی از آنها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری برنگ قرمز تیره می باشد.


خواص داروئی:
1) خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.
2) التیام دهنده زخم و جراحات است .
3) جوشانده خاکشیر برای رفع اسهال های ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است .


4) خاکشیر ادرار آور است .
5) خاکشیر تب بر است .
6) برای دفع کرم مفید است .
7) التهاب کلیه را برطرف می کند.


8) سرخک و مخملک را دوا می کند و به عنوان خنک کننده در امراض حصبه مطبقه و آبله تجویز شده است
9) خاکشیر صدا را باز می کند .
10) برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید .


11) از گلها و برگهای گیاه می توان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
12) سنگ کلیه را دفع می کند.

13) برای برطرف کردن جوشهای صورت که بعلت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می شود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آنرا میل میل کنید تا جوشها از بین برود. شربت خاکشیر علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای رفع عطش نیز میتوان از آن استفاده کرد.


از این گیاه به شیوه های دیگر هم میتوان استفاده نمود که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد.

 

www.newtehranchat.com

تاريخ : دو شنبه 21 ارديبهشت 1394برچسب:, | 14:28 | نويسنده : sasy0098 |

dfgsdfg


شربتی که ضامن سلامتی شما است!
(سکنجبین از دیدگاه کارشناسان طب سنتی)

باشگاه خبرنگاران: فاطمه معینی، دستیار تخصصی طب سنتی گفت: سکنجبین شربتی است که پایه اصلی آن از سرکه و شکر یا سرکه و عسل تشکیل شده و بر حسب زمان، مکان، مزاج و سایر خواص، بسیار متنوع است. وی در خصوص انواع سکنجبین اظهار داشت: 1260 نوع سکنجبین تهیه می‌شود که بعضی از آن‌ها برای حفظ صحت و برخی برای رفع بیماری‌ها به کار می‌رود. معینی به افزودنی‌هایی که به این شربت اضافه می‌شود اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال می‌توان در پایه سکنجبین، بذر بعضی از گیاهان یا میوه‌هایی مثل به و یا سبزیجاتی مانند نعناع و غیره اضافه کرد. این دستیار تخصصی طب سنتی در ادامه افزود: بهتر است که سکنجبین را در منزل و با توجه به نوع مصرف، تهیه کنید.

طرز تهیه سکنجبین با عسل
فاطمه معینی، دستور تهیه سکنجبین با عسل را این چنین بیان کرد: ابتدا عسل را با 4 برابر آب، روی حرارت ملایم گذاشته تا کف کند و آب به نصف برسد. سپس کف عسل را گرفته و نصف مقدار عسل، به آن سرکه اضافه می‌شود و دوباره روی حرارت ملایم گذشته تا کاملا آمیخته و یک دست شود. وی در ادامه افزود: البته می‌شود عسل و آب و سرکه را با هم از ابتدا مخلوط کرد و روی حرارت ملایم گذاشت تا آب به یک چهارم برسد.

خواص سکنجبین تهیه شده با عسل
دستیار تخصصی طب سنتی در خصوص خواص سکنجبین گفت:‌ باعث دفع رطوبت زائد از معده و روده‌ها شده و دستگاه گوارش را جلا می‌دهد. همچنین باعث تحلیل رطوبت بد بدن می‌شود و به دلیل قابلیت نفوذ بالایی که در سرکه وجود دارد، به مفاصل هم نفوذ کرده و مواد و رطوبت مفاصل را هم از بین می‌برد.

طرز تهیه سکنجبین با شکر
معینی در خصوص روش تهیه سکنجبین با شکر اظهار داشت: این نوع سکنجبین از ترکیب سرکه انگور با شکر تهیه می‌شود که مقدار سرکه نصف شکر هست و مانند نوع قبل 4 برابر مقدار شکر، آب اضافه کرده و روی حرارت گذاشته می‌شود و سپس نصف شکر، سرکه اضافه شده و روی حرارت مانده تا شربت به قوام آید.

خواص سکنجبین با شکر
معینی به خواص سکنجبین تهیه شده با شکر اشاره کرد و افزود: این نوع شربت به افرادی که گرم مزاج هستند، برای حفظ صحت بسیار مفید و باعث ایجاد برودت در کبد‌های گرم می‌شود.
دستیار تخصصی طب سنتی با بیان اینکه سکنجبین عطش را رفع می‌کند، گفت: عروق را جلا داده و رفع انسداد می‌کند و معده را از صفرای رقیق پاک می‌کند.
وی با اشاره به افرادی که سرفه می‌کنند، تصریح کرد: سکنجبین برای آن‌ها مناسب نیست و همچنین می‌توان نسبت سرکه با عسل یا شکر را متناسب با مزاج، تنظیم و تغییر داد.

خبرگزاری تسنیم: سید جواد علوی کارشناس طب سنتی درباره خواص سکنجبین و انواع آن گفت: سکنجبین بسته به اینکه برای چه نوع مزاج و برای درمان چه بیماری به کار رود، متفاوت است. ممکن است که با سرکه، تمبر هندی، آب نارنج، آب لیموترش، آب به ترش یا شیرین و سیب ترش تهیه شود. به گفته وی از نظر شیرینی، ممکن است با عسل، شیره انگور، شیره خرما و غیره شیرین شود و در هریک از موارد و ترکیب‌های فوق با نسبت‌های مختلف با توجه به اینکه بخواهند ترش یا شیرین باشد تهیه می‌شود. این کارشناس طب سنتی افزود: به عنوان مثال اگر سکنجبین از نسبت مساوی عسل و سرکه تهیه شود، نوشابه‌ای با طبع سرد به دست می‌آید که برای تقویت کبد و رفع تشنگی و انواع تب‌ها بسیار مفید است. علوی عنوان کرد: برای مزاج‌های معتدل ممکن است، مقدار عسل 2 برابر یا بیشتر از سرکه باشد، که نوشابه‌ای معتدل تهیه می‌شود. برای مزاج‌های سرد عسل باید بیشتر ریخته شود و برای مزاج‌های گرم سرکه باید بیشتر باشد. وی ادامه داد: سکنجبین ساده برای تسکین تشنگی، باز کردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده، رفع سردرد مفید است و برای بیماری‌های بلغمی و تب‌های مزمن نافع است و اگر نسبت ماده شیرین کننده با عسل مساوی باشد برای رفع صفرا، ناراحتی‌های طحال و کبد مفید است. این کارشناس طب سنتی اضافه کرد: برای تهیه سکنجبین ساده: سرکه 2 واحد، عسل 5 واحد، آب چهار واحد و با مقداری نعناع که ابتدا هر سه جزو را با یکدیگر مخلوط کرده و بجوشانند و کف آن را گرفته تا به به یک چهارم برسد. به این ترتیب سکنجبین آماده می‌شود. باید در نظر داشت این شربت برای پاکسازی بدن در تابستان مفید است. علوی خاطرنشان کرد: سکنجبین نوشیدنی مفید در طب سنتی است
                                
تهران امروز: برای تهیه شربت سکنجبین ابتدا سرکه را در ظرفی ریخته و با شعله ملایم کمی می‌جوشانیم. سپس عرق نعناع را به آن می‌افزاییم تا در حد یک دقیقه با سرکه بجوشد. سپس شعله گاز را خاموش می‌کنیم وقتی کاملا از جوش افتاد و کمی خنک شد، عسل را به ظرف اضافه می‌کنیم. می‌توانیم در صورت دلخواه، به جای عرق نعناع از مقداری نعناع تازه در هنگام جوشیدن سرکه استفاده کنیم. پس از آنکه چند بار خوب مواد را هم زدیم آن را در شیشه‌ای ریخته و در جای خنک قرار می‌دهیم و موقع مصرف هر بار ۵ ـ ۴ قاشق از این شربت را در یک لیوان آب حل کرده و نوش جان می‌کنیم.
تذکر ۱) سرکه حتما بایستی خانگی باشد در غیراین‌صورت باعث ناراحتی و زخم در دستگاه گوارش می‌شود.
تذکر ۲) به هیچ عنوان نباید عسل را بجوشانید زیرا خواص خود را از دست می‌دهد.
تذکر ۳) در صورتی که شما گرم مزاج هستید از عرق کاسنی و در صورت سرد مزاج بودنتان از عرق نعناع استفاده کنید.
                         
فردا نیوز: هر غذایی در طب سنتی دارای یک یا چند مصلح است؛ منظور از مصلح یعنی نوعی ماده ی غذایی یا گیاهی دارویی که مصرف آن به همراه غذای مورد نظر، در اصلاح و تعدیل عوارض جانبی احتمالی آن غذا و جذب غذا و اثر گذاری غذا را در بدن و ارگان های مربوطه مضاعف خواهد کرد. در تغذیه سنتی ایرانیان مصرف مصلحات به طور کامل مراعات می شده است و تقریباً غذایی و میوه ای یافت نمی شود که بدون مصلحات مصرف شود. سکنجبین نیز از آن جمله است: اگر کاهو با سکنجبین یا سرکه مصرف شود، اشتها آور است.
                                   
پایگاه اینترنتی تندرستان (مرجع طب سنتی ایران): سکنجبین ترکیبی از سرکه و انگبین (عسل) است و از جمله تراکیبی است که طبیب، بنا بر نیاز بیمار می تواند در ترکیبات آن تصرف کند و به همین دلیل در کتب حکما تا هزار و دویست نوع آن را ذکر کرده اند.

خواص کلی سکنجبین:
سکنجبین یک داروی مفتح (گشاینده) سدد است.
دارای قدرت تکه تکه کردن (تقطیع) مواد لزج بدن است که به سطح و جدار مجاری می چسبند و سبب انسداد مجاری می شوند.
سکنجبین یک داروی لطیف کننده مواد غلیظ بدن است. داروی تسکین دهنده حرارت و حدت خون و صفرا است.
یک فرآورده بسیار مؤثر در رفع تشنگی ها به شمار می آید.
مصرف شربت سکنجبین به خصوص همراه با عرق کاهو یا عرق عنب الثعلب، در کاهش خشکی کام و دهان مؤثر است.
در کسانی که رطوبت از ریه آن ها به سختی و با سرفه شدید خارج می شود، مصرف سکنجبین یک تسهیل کننده خروج خلط است. البته در این مورد لازم است با پزشک خود مشورت نمایند.
مصرف سکنجبین سبب می شود اخلاط رقیق از طریق ادرار از بدن خارج شوند.

سکنجبین ترش:
اثر آن سریع تر در بدن نمایان می شود؛ اما به همان نسبت نیز ضرر آن سریع تر بروز می کند.
مضرات سکنجبین ترش:
1- برای سرفه زیان دارد
2- از آنجا که سکنجبین ترش دارای قوت زدایندگی (جالی) است در افرادی که در بدن آنها خلط صفرا یا خلط شور وجود دارد، با ریزش این مواد به روده ها سبب زخم در جداره روده می شود.

مصرف سکنجبین در فصول مختلف:
در زمستان و شدت سردی هوا بهتر است سکنجبین را نیم گرم استفاده کرد تا گرمی عارضی سکنجبین سبب پخته شده بهتر مواد (نضج) شود.
در فصل گرم و تابستان توصیه می شود سکنجبین را با آب سرد بنوشند تا تشنگی را تسکین و شدت تب را بشکند.

نکته:
هیچ گاه نباید سکنجبین را با یخ یا وسیله دیگری مانند یخچال سرد کرد، زیرا این عمل باعث می شود از لطیف شدن خلط جلوگیری شود و لعاب دهان لزج می شود.

www.newtehranchat.com

تاريخ : دو شنبه 21 ارديبهشت 1394برچسب:, | 14:26 | نويسنده : sasy0098 |

کاسنی؛ داروخانه ای رایگان



کاسنی,خواص کاسنی,خاصیت کاسنی,عرق کاسنی

کاسنی از جمله گیاهانی است که مصرف آن به سلامت شما کمک می کند. عرق این گیاه قلب، کبد و کلیه را فعال می کند.

ابن سینا، پزشک بزرگ مسلمان در مورد گیاه کاسنی و خواص آن گفته است: کاسنی بازکننده است و سموم کبد را دفع می کند.

ـ کاسنی در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری مؤثر است.

ـ اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب های طولانی و مداوم است.

ـ مالیدن آب کاسنی به محل های خارش بدن بسیار مفید است.

ـ غرغره آب کاسنی گلودرد و تورم مفصلی را از بین می برد.

ـ ریشه کاسنی در باز کردن و روان شدن اخلاط بسیار مؤثر است.

ـ ریشه کاسنی، مجاری گوارشی را پاک می کند و بهترین تصفیه کننده خون است. ریشه کاسنی در از بین بردن ورم احشا خیلی مؤثر است.

ـ ریشه کاسنی بهترین دارو برای آب آوردن شکم است و در نفخ و تحلیل مواد بسیار نافع است. ریشه کاسنی برای تقویت معده، زیاد کردن ادرار و رفع درد مفاصل و یرقان مفید است و مشکلات صفراوی را بر طرف می کند.

ـ کاسنی در ازدیاد نطفه موثر است و انسان را از ابتلا به قولنج محفوظ نگه می دارد و توان و نیروهای بدنی را تجدید می کند. این گیاه در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفید است.

ـ قلب، کلیه و کبد را فعال و با نشاط می کند.

ـ کاسنی رحم را به وظیفه طبیعی خود وا می دارد و برگ آن دارای مقداری ویتامینc است لذا در حفظ جوانی مؤثر است.

 

www.newtehranchat.com

تاريخ : یک شنبه 13 ارديبهشت 1394برچسب:, | 16:58 | نويسنده : sasy0098 |

طب سنتی در ایران قدیم

طب سنتی

در ایران قدیم، خدمات طب سنتی و اسلامی تنها توسط حکیم های آن زمان ارائه می شد. در اوایل قرن گذشته، هنگامی که با تمدن غربی پس از رنسانس علمی اروپا مواجه شدیم، با احساس حقارت در برابر تکنولوژی آنها، یک باره از گذشته درخشان علمی خود به خصوص در رشته طب بریدیم و با توسعه طب آلوپاتیک و بی مهری نسبت به حکیم ها وروش های درمانی شان، به تدریج تعداد آن ها رو به کاهش نهاد و کتب علمی شان در کتابخانه ها مهجور ماند، یا به وسیله عمّال غرب به تاراج رفت. ما هم برای این که متهم به واپسگرایی نشویم، آنچه که از پدران خود به ارث برده بودیم، بیرون ریختیم، در حالی که غربی ها علی رغم تظاهر به آتش زدن کتب طب سنتی، با شیوه های مختلف، این گنجینه های ارزشمند را ربوده و با استخدام مترجمین عرب اقدام به ترجمه متون و تحقیق و تفحص در مفاهیم علمی آن نمودند. اکنون که بیش از صد سال از زمان تاراج آن سنت ها و میراث ها گذشته است، دیدیم که ما نیز در همکاری با آنها در طی چند دهه، میراث هزار ساله خود را آتش زده ایم، لذا به تدریج دستی بر چشم هایمان کشیده و می خواهیم از خواب گران برخیزیم.

 

اصول اولیه طب در ایران باستان

ایرانیان معتقد بودند که تمام هستی از چهار رکن خاک ، آب ، هوا و آتش شکل گرفته است و معتقد بودند که انسان نمونه کوچکی از این هستی بزرگ است. توجه به مساله مزاج در درمان بیماری ها، نکته برجسته و شاخصی است که در طب ایران باستان به چشم می خورد. آنها معتقد بودند که گرمی ، سردی ، تری و خشکی ، چهار قوه مهم هستند که اعتدال و سلامت بدن، وابسته به اعتدال آنهاست. همچنین معتقد بودند که بدن از دو قوه جسمانی و روحانی ترکیب شده و همواره توصیه می کردند که مردم باید در تقویت هر دو قوه بکوشند، زیرا سلامتی یا عدم تعادل هر یک در دیگری موثر است.

بنابراین مایه بسی افتخار است که ایرانیان باستان که نیاکان ما باشند، در آن زمان چنین نظریات صائب و دقیقی داشتند. اهمیت دیگری که این مطلب دارد این است که نشان می دهد طب ایران، پایه طب یونانی است و این مطلبی است که آقای سیریل الگود (نویسنده کتاب تاریخ طب در ایران) با همه تعارض خود نمی تواند به آن اقرار نکند:« ایرانیان، اصول آن چیزی را که طب یونانی نامیده شده به یونانیان تعلیم داده اند. در سال 700 پیش از میلاد ، هیچ گونه اثری از علم و فرهنگ در یونانیان مشهود نبود. با این حال، 200 سال پس از آن، یونانیان چنان در علوم و فنون پیشرفت کرده بودند که بقراط توانست رساله هایی در دانش پزشکی به رشته تحریر در آورد و عنوان پدر طب را برای خود کسب کند. خیلی بعید به نظر می رسد که یونانیان در طی این دو قرن، روشی را که اکنون به نام روش بقراط معروف است خود به خود پدید آورده باشند.

به علاوه در آثار و کلمات بقراط، نشانه های تازگی کاملا آشکار است و هیچ گونه اثر تحول تدریجی در آنها دیده نمی شود. حتی خود یونانی ها هم فرضیه طبایع چهارگانه خود را یک فرضیه بیگانه می شناختند و به رسم آن زمان، آن را ایرانی  می نامیدند.»

 

تغذیه در ایران باستان

ایرانیان در زمینه خوراک و تغذیه هم آداب مخصوصی داشتند. گوشت گاو، گوسفند، شتر، آهو، اسب و گوشت حیوانات شکاری را مصرف می کردند، ولی از خوردن گوشت خزندگان، دوزیستان و حیوانات گوشتخوار خودداری می کردند. در وندیداد (یکی از نسک های پنج گانه اوستای امروزی) از بازرسی مواد غذایی یاد شده و توصیه شده که گوشت و غذاها را کاملا پخته و قبل از خوردن بو کنند که فاسد نباشد. غذای روزانه جوانان بعد از ورزش، نان، شیرینی، بولاق اوتی و نمک بوده است. نوشیدنی آن ها عموما آب بوده است. زرتشت از خوردن مشروبات الکلی نهی می کرد و شراب تنها در جراحی ها مصرف بیهوشی داشته است. آداب غذا خوردن به شکل صحیحی اجرا می شد. افراد ظرف مخصوص برای نوشیدن آب داشتند. موقع غذا خوردن از صحبت کردن خودداری می کردند، زیرا معتقد بودند که آب و ترشحی که از دهان خارج می شود، سبب آلودگی غذای دیگران می شود. در روز دو وعده غذا می خوردند.  

 

تعریف مزاج از دیدگاه طب سنتی

بر آیند اثر مجموعه عناصر و ارکان مادی نظام هستی در یک شیء، گیاه، غذا، حیوان و انسان را مزاج آن می نامیم .

برخی از حکما نقش رفتارها را در پیدایش مزاج دخیل می دانند و برخی دیگر نیز نقش پندارها را تحت عنوان عوامل نفسانی (غم و شادی که موجب بروز سودا و صفرا) در بروز مزاج مطرح می سازند. اما به طور مشخص یک عنوان برجسته برای عوامل و عناصر معنوی (غذای حرام و حلال و یا نیت پلید و خیر در بروز مزاج) در شکل گیری مزاج قرار نداده اند .

www.newtehranchat.com

تاريخ : یک شنبه 13 ارديبهشت 1394برچسب:, | 16:47 | نويسنده : sasy0098 |

حجامت برای چه بیماری‌هایی مفید است؟

 


پزشکان اعتقاد دارند حجامت نقش مهمی در پیشگیری از بیماری ها، مخصوصا بیماری های مزمن و مرتبط با سبک زندگی دارد. از دیرباز هدف اصلی در حجامت ارتقای سلامتی جسمی و روحی بوده است. 

 


حجامت

حجامت را که روشی از طب سنتی می باشد، همه ما کم و بیش می شناسیم. حجامت طبی است که بیشتر از همه بزرگسالان مخصوصا پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها به آن علاقه دارند تا جوانان امروزی که یکی از مهم ترین علل آن، آشنا نبودن با این طب است. البته خیلی ها هم درباره مفید و یا بی فایده بودن حجامت شک دارند که این نیز نیازمند داشتن شناختی کامل از این طب است.

 

حجامت که در زبان انگلیسی به آن Cupping می گویند، بیشترین شیوع را در طب چینی دارد. طب سنتی اسلامی از دیرباز از حجامت برای درمان بیماری ها استفاده می کرده است.

 

پزشکان اعتقاد دارند حجامت نقش مهمی در پیشگیری از بیماری ها، مخصوصا بیماری های مزمن و مرتبط با سبک زندگی دارد. از دیرباز هدف اصلی از حجامت، ارتقای سلامتی جسمی و روحی بوده است.

 

انواع مختلفی از حجامت در دنیا وجود دارد که دو نوع آن بیشترین طرفدار را دارد:

1- حجامت خشک (که فقط بادکش وجود دارد)

2- حجامت مرطوب (که ترکیبی از بادکش و خون آمدن وجود دارد)

 

در هر دوی این روش، از یک ماده اشتعال زا مثل الکل استفاده می شود که آن را آتش زده و در داخل یک لیوان قرار می دهند. سپس لیوان سریعا بر روی قسمتی از پوست بدن قرار داده می شود. از آنجایی که هوای بیرون لیوان سرد است، داخل لیوان خلا ایجاد می شود.

 

مکش ناشی از خلا همراه با گرمای داخل لیوان باعث ورم و قرمزی رگ های خونی می شود.

 

هر لیوان مدت 5 تا 10 دقیقه بر روی ناحیه قرار می گیرد.

 

پزشک بعد از برداشتن لیوان، با یک تیغ شکاف کوچکی بر روی قسمت متورم می اندازد و خونریزی زیر پوستی کوچکی ایجاد می شود.

 

خیلی از افراد می گویند این مکش توسط لیوان گرم، درد و سوزش قابل تحملی دارد و این کار سخت و آزاردهنده نیست.

 

بعد از اتمام کار، پوست به پماد آنتی بیوتیک آغشته شده و با نوار بسته می شود تا از عفونت پیشگیری شود. معمولا پوست فرد طی 10 روز کاملا بهبود پیدا می کند.

 

همه سنت ها بر این تاثیر توافق نظر دارند که حجامت باعث دور کردن ترکیبات سمی از بدن می شود.

امروزه خیلی از پزشکان، حجامت را به عنوان یک درمان کمکی در درمان بیماری های مفصلی نیز به کار می برند

 

حالا واقعا حجامت فایده ای هم برای بدن دارد؟

انجمن حجامت یاCupping Therapy بریتانیا اظهار می دارد که حجامت می تواند در درمان انواعی از بیماری ها مفید باشد. این ادعا تا به حال، با انجام مطالعه های گسترده همچنان پابرجا و پرطرفدار باقی مانده است، مخصوصا درباره بیماری های مزمن مثل فشار خون، چربی خون، دیابت، دردهای مزمن، و خلاصه انواع زیادی از بیماری ها که از سبک زندگی غلط ناشی می شوند.

 

اما به طور کلی بیماری هایی که تمامی سازمان ها و ملل، در خصوص مفید بودن حجامت برای درمان آنها اتفاق نظر دارند، شامل موارد زیر هستند:

- اختلالات خونی مثل کم خونی و هموفیلی

- بیماری های مفاصل نظیر آرتریت روماتوئید و فیبرومیالژی

- مشکلات باروری و اختلالات زنانگی

- بیماری های پوستی مثل اگزما و آکنه

- فشار خون بالا

- میگرن

- استرس و افسردگی

- احتقان مجاری تنفسی به دلیل آلرژی و آسم

- واریس های ریه

 

حامیان تاثیر حجامت همچنین اعتقاد دارند که حجامت می تواند درد و التهاب ناشی از بیماری ها را نیز کاهش دهد.

 

همچنین می گویند انجام حجامت تاثیرات مثبتی در آرامش ذهنی و روحی داشته و به درمان بسیاری از بیماری های روحی نظیر افسردگی نیز مفید خواهد بود.

 

اما حجامت چگونه این تاثیرات را بر بدن می گذارد؟

وقتی سن ما بالا می رود، مخصوصا بعد از سن چهل سالگی، سلول های بدن ما شروع به تخریب شدن می کنند، یعنی مرگ سلولی آغاز می شود.

 

این فرایند شامل کاهش عضلات بدن، چسبندگی و گرفتگی عروق و در نتیجه کاهش جریان خون به اندام های بدن است.

ما نتیجه ی این تغییرات را به صورت کاهش قدرت عضلانی، احساس سفتی در عضلات و مفاصل و نیز چروک و کدر شدن پوست تجربه می کنیم.

 

از طرفی وقتی که کمتر تحرک بدنی داشته باشیم و فعالیت بدنی مان را کاهش دهیم، خونرسانی به بافت ها هم کمتر خواهد شد و این فرایند، مرگ سلولی را تشدید خواهد کرد. پس این سیکل معیوب همچنان ادامه پیدا می کند.

 

قرار دادن لیوان های حجامت در مناطق خاص بدن کمک می کند که بدن برخی از این تاثیرات را وارونه می کند.

حجامت بایستی در مراکز مجاز و بهداشتی و توسط متخصص این کار انجام بگیرد. لذا از حجامت کردن در هر جایی و توسط افراد غیرمتخصص خودداری کنید

 

اما چگونه؟

همانطور که گفتیم قرار دادن لیوان ، ایجاد فضای گرم، خلا و مکش نهایی بافت به داخل لیوان باعث افزایش جریان خون به منطقه خاصی از بدن می شود.

 

در این زمان زدن تیغ و دفع مقداری از خون باعث افزایش جریان خون به ناحیه می شود. زمانی که جریان خون جدید به منطقه می رسد، بدن تلاش می کند که برای ترمیم عروق پاره شده، مویرگ های جدید بسازد و شبکه مویرگی را گسترش دهد.

 

به همین خاطر است که حجامت برای سلامتی بدن فواید بسیاری دارد. در حقیقت از آنجایی که عروق جدید ظرفیت بالایی برای خون رسانی دارند و اکسیژن رسانی و تغذیه بافت ها خیلی بهتر انجام می شود، پس فعالیت بهتری هم خواهند داشت.

 

امروزه خیلی از پزشکان انجام حجامت را بعد از عمل های جراحی و جراحت ها توصیه می کنند. حجامت به دلیل داشتن تاثیرات زیر، برای بهبودی فرد بعد از جراحت ها و جراحی ها توصیه می شود:

1- گردش خون را افزایش می دهد.

2- اکسیژن رسانی به بافت ها را تقویت می کند.

3- مواد زائد و سمی خون را از بدن دفع می کند.

4- باعث ساخت عروق خونی جدید می شود.

5- باعث افزایش خاصیت ارتجاعی و انبساط رباط ها و سایر بافت های پیوندی می شود.

 

امروزه خیلی از پزشکان، حجامت را به عنوان یک درمان کمکی در درمان بیماری های مفصلی نیز به کار می برند، مخصوصا پزشکانی که از طب سنتی برای درمان بیماری های مزمن مفصلی استفاده می کنند.

 

اما فراموش نکنید که حجامت هم مانند سایر روش های درمانی، قدرت تاثیرگذاری متفاوتی بر افراد مختلف دارد.

 

هشدار

حجامت بایستی در مراکز مجاز و بهداشتی و توسط متخصص این کار انجام بگیرد. لذا از حجامت کردن در هر جایی و توسط افراد غیرمتخصص خودداری کنید.

www.newtehranchat.com

تاريخ : یک شنبه 13 ارديبهشت 1394برچسب:, | 16:45 | نويسنده : sasy0098 |

پیاز؛ دارویی موضعی برای درد شما

 


اگر تصور می کنید پیاز صرفا برای پخت و پز است، خیلی خوب آن را نشناخته اید، چون به قدری خاصیت دارد که می توان از آن برای درمان دردهای روزمره مانند سردرد، سوختگی، جای نیش حشرات، سرفه و غیره نیز استفاده کرد. در این مطلب شما را با خواص دارویی پیاز آشنا کرده و روش بهرمندی از آن را عنوان می کنیم. لطفا با ما همراه باشید.


استفاده موضعی از پیاز

 

پیاز برای خداحافظی با سرفه

پیاز یک اکسپکتورانت واقعی و درمان موثری برای سرفه است. این یار همیشگی پخت و پز خاصیتی دارد که در دنیای پزشکی به آن «موکولیتیک» می گویند. به این معنی که ترشحات مخاطی را روان کرده و باعث باز شدن سیستم تنفسی می شود.

 

روش استفاده

پیاز را خرد کرده و با مقدار کمی روغن زیتون داخل ماهی تابه ای ریخته و بگذارید داغ شود. یک قاشق چایخوری تخم کتان به آن اضافه کنید. اجازه دهید مواد به مدت 10 دقیقه روی حرارت بماند تا نرم شوند.

سپس ترکیب به دست آمده را داخل یک پارچه نازک و تمیز بریزید و آن را تا کنید تا به صورت یک کمپرس در بیاید.

اجازه دهید کمی خنک شده و گرمایش قابل تحمل شود. سپس مرهم را دور گردن تان ببندید.

برای درمان و رفع سرفه های خشک نیز می توانید یک عدد پیاز را پوست گرفته و به دو قسمت تقسیم کنید. آن را داخل یک بشقاب بگذارید و زیر تخت فردی که سرفه می کند قرار دهید. با همین کار ساده می توانید کمک بزرگی به رفع سرفه های خشک بکنید.

 

پیاز زخم را ضدعفونی می کند

اگر در حین انجام کارهای خانه، زخمی سطحی یا خراشی در بدن تان ایجاد می شود و ماده ی ضدعفونی کننده دم دست نداشته باشید می توانید از پیاز کمک بگیرید، چون یک ضدعفونی کننده طبیعی فوق العاده است.

اگرچه بوی پیاز چندان خوشایند نیست، اما استفاده از آب آن برای نابود کردن میکروب ها و تمیز کردن پوست زخمی بسیار موثر خواهد بود. البته نباید از این روش برای زخم های باز و عمیق استفاده کرد.

 

روش استفاده

پیاز را رنده کنید و یا داخل مخلوط کن ریخته و آب آن را بگیرید. یک گاز استریل تمیز را به آب پیاز آغشته کرده و روی زخم و خراش ایجاد شده روی پوستتان بگذارید. این کار را دو مرتبه در روز انجام دهید.

از آنجایی که پیاز یک ماده ی ضدالتهاب طبیعی است می توان از آن برای درمان عفونت گوش استفاده کرد

 

سوختگی و ترک پوست: مرهم پیاز کارساز است

برای تسکین و درمان سوختگی، ترک پوستی، جای جوش و غیره می توانید پیاز را امتحان کنید.

از آنجایی که پیاز خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد، از بروز عفونت پیشگیری می کند و باعث می شود پوست سالم مانده و خیلی سریع خود را احیا کند.

 

روش استفاده

پیاز را خرد کرده و با مقدار کمی روغن زیتون تفت دهید. یک قاشق چایخوری تخم کتان به آن اضافه کرده و به مدت ده دقیقه بگذارید تا نرم شوند. مواد را داخل یک پارچه تمیز نازک بریزید و آن را روی پوست آسیب دیده بگذارید. حواستان باشد که ترکیب به اندازه ی کافی خنک شده باشد.

 

سوپ مخصوص پیاز: خداحافظ سرماخوردگی

تب، احساس خستگی و سرماخوردگی از ناخوشی های شایع فصل سرما است. در این مواقع هیچ چیز به اندازه یک سوپ داغ نمی تواند با سرماخوردگی مقابله کند.

در بین همه ی سوپ هایی که می شناسید، یک سوپ مخصوص پیاز وجود دارد که معجزه می کند. اگرچه شاید خوشایندتان نباشد و نفس تان را بدبود کند، اما خواص ضد ویروسی آن شما را زودتر از آنچه تصورش را می کنید از شر سرماخوردگی خلاص می کند.

پیاز حاوی دو ترکیب ضدمیکروب قوی به نام آلین و آلیسین است که به میکروب ها حمله کرده و مانند آنتی بیوتیک ها عمل می کند.

 

روش مصرف

100 گرم پیاز را خرد کنید و داخل 200 میلی لیتر آب جوش بریزید. اجازه دهید به مدت چند دقیقه در این آب بماند. سپس آن را صاف کرده و یک قاشق چایخوری عسل اضافه کنید. هر روز 4 تا 6 مرتبه از این سوپ مخصوص میل کنید.

 

پیاز برای عفونت گوش

 

کمپرس پیاز برای درمان عفونت گوش

اوتیت یا عفونت گوش ناشی از التهاب یا عفونتی در گوش میانی یا خارجی بروز می کند. از آنجایی که پیاز یک ماده ی ضدالتهاب طبیعی است می توان از آن برای درمان این مشکل استفاده کرد. پیاز باعث تسکین درد شده و همچنین عفونت را از بین می برد.

 

روش استفاده

پیاز را به قطعات کوچک تر خرد کنید. دو قاشق چایخوری از این پیاز خرد شده را در ماهیتابه ریخته و به آرامی حرارت دهید تا نرم شوند.

سپس آن را داخل یک پارچه ی تمیز ریخته و مرهم درست کنید.

حواستان به گرمای آن باشد تا گوش را نسوزاند و آن را به طور مستقیم روی گوش دردناک قرار دهید.اگر علائم تان با این کار از بین نرود، حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

پیاز برای تسکین جای نیش حشرات

برای همه ی ما پیش می آید که پشه، زنبور و یا حشرات دیگر نیش مان بزند. بدون شک جای نیش این حشرات دردناک بوده و باعث خارش و سوزش می شود. پیاز می تواند برای رفع این مشکل کمک تان کند. به خاطر اینکه حاوی مواد ضدالتهابی است و میکروب ها را از بین برده و جای نیش را ضدعفونی می کند. در نتیجه باعث تسکین درد و التیام جای زخم می شود.

 

روش استفاده

پیاز را حلقه کرده و خیلی سریع روی جای نیش بگذارید.

 

سردرد : پیاز را دریابید

پیاز جزو پیشنهادهای مادربزرگ ها برای تسکین سردرد است. به عقیده ی متخصصان طب سنتی نیز پیاز برای رفع سردرد موثر عمل می کند.

 

روش استفاده

دو تا سه عدد پیاز را پوست گرفته و خیلی ریز خرد کنید. سپس آنها را داخل دو تکه پارچه تمیز بپیچید. سپس این کمپرس ها را در نواحی دردناک سرتان بگذارید.

دراز بکشید و بگذارید پیازها روی گیجگاه و یا نقاط دردناک دیگر سرتان بماند.

www.newtehranchat.com

تاريخ : یک شنبه 13 ارديبهشت 1394برچسب:, | 16:45 | نويسنده : sasy0098 |

درمان جوش با طب سنتی 

تاریخ: 1394/2/8

درمان جوش ,جوش‌های پوستی,ماهیت جوش,بیماری‌های پوست

بیماری‌های پوست یکی از مورد توجه‌ترین بیماری‌ها در بین بیشتر خانم‌ها و همچنین قشر جوان و نوجوان جامعه می‌باشد. یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی، جوش‌های پوستی می‌‌باشند. در این مقاله سعی بر آن داریم در ابتدا به بررسی تخصصی جوش از دیدگاه طب سنتی و سپس به روش‌های درمانی جوش‌ها از دیدگاه طب سنتی بپردازیم.

ماهیت جوش
از دیدگاه حکما پوست به عنوان یک اندام دفعی محسوب می‌‌شده است همچنین بدن دارای یک سری اعضای داخلی می‌‌باشد (اعضای داخلی بدن به اعضای رئیسه و اعضای غیر رئیسه تقسیم می‌‌شوند) و همه این اعضا از دیدگاه طب ایرانی دارای یک سری فضولات هستند که می‌‌بایست از طرق مختلف مانند مدفوع، عرق و یا ادرار دفع گردند. به همین دلیل اگر فردی دارای مشکلات داخلی باشد بطور مثال دارای یبوست باشد. راه دفعی ساده طبیعت (از راه مدفوع ) بسته شده است، در این زمان طبیعت بدن ما بدنبال راههایی دیگر برای دفع می‌‌رود و شاید بتواند مقدار کمی ‌‌از این دفعیات را از راه ادرار دفع کند اما به کرات دیده می‌‌شود افرادی که دارای یبوست می‌‌باشند به مشکلات پوستی نیز مبتلا می‌‌گردد و بنظر می‌‌رسد طبیعت دارد دفعیات را به سمت پوست منحرف می‌‌کند. پس ارتباط بین پوست و اعضا داخلی بدن مشخص است و ما می‌‌بایست جهت درمان، ابتدا اعضا داخلی را درمان کنیم، اگر فردی یبوست دارد ابتدا آن را بر طرف کرد، اگر فردی دچار اختلالات رحمی‌‌ و تخمدان مانند پی سی او باشد ابتدا می‌‌بایست به درمان اینها پرداخته شود و بالطبع پس از درمان این موارد، پوست به سلامت کامل خود خواهد رسید. دقیقا به همین دلیل می‌‌باشد که پزشکان پس از مشاهده اختلالات پوستی ابتدای امر به بررسی شرح حال اعضا داخلی بدن می‌‌پردازند. پس طبیب و درمانگری که می‌‌خواهد به درمان بیماری‌های پوستی بپردازد می‌‌بایست ابتدای امر به بررسی مسائل داخلی بدن بپردازد.

دفع ازطریق پوست
همانگونه که پیش از این نیز ذکر شد از دیدگاه حکما و طب سنتی پوست یک اندام دفعی می‌‌باشد که دارای روزنه‌هایی جهت دفع موادی رقیق، مانند عرق می‌‌باشد. همچنین علم نوین امروزی نیز این را می‌‌داند که بطور مثال عرق و چرک از طریق پوست دفع می‌‌گردد، اما آن ماده‌ای که می‌‌خواهد از راه پوست دفع گردد باید به قوام عرق برسد و غلظت خود را از دست بدهد و مانند عرق رقیق گردد تا بتواند از منافذ پوستی خارج گردد. جوش و محتویات داخلی جوش یک ماده غلیظ است، این ماده به سمت پوست می‌‌آید و میل به خارج شدن از پوست را دارد اما بین لایه‌های پوستی گیر می‌‌کند. این نظر کاملا مطابق با نظر حکما می‌‌باشد و آنها معتقد هستند که هرچه ماده جوش رقیق‌تر باشد به لایه‌های سطحی پوست نزدیک‌تر می‌‌شود ودفع آن راحت‌تر می‌‌گردد بطور مثال یک سری افراد دارای جوشهای سر سفید و یا سر سیاهی می‌‌باشند که این دسته جوش‌ها التهاب ندارند و با یک ماسک موضعی براحتی دفع می‌‌گردند. از طرف دیگر بعضی افراد گرفتار پدیده جوش هستند و جو‌ش‌های آنها دارای التهاب شدید و بعضا پس از رفع، اسکار (اثر) برروی پوست باقی می‌‌گذارد که این خود بیانگر این است که ماده جوش غلیظ است و بدن با اینکه خواسته که این ماده را از راه پوست دفع کند اما بدلیل غلظت بالای این ماده، در راه لایه‌های پوستی گیر کرده است.

ارتباط طبایع و جوشهای پوستی
دیدگاهی که امروزه در جامعه رواج دارد این است که افراد با طبع گرم‌، در صورتیکه از مواد غذایی با طبع گرم مانند عسل و خرما استفاده کنند دچار جوش‌های پوستی می‌‌گردند در صورتی‌که همین دسته افراد ممکن است دارای سردی غالب در بدن خود باشند که به علت عدم آگاهی از مزاج شناسی از آن آگاه نباشند. پس اینکه افرادی پس از خوردن مواد غذایی با طبع گرم دچار جوش‌های پوستی می‌‌شوند نمی‌‌توان دلیل بر این آن داشت که دارای مزاج‌های صفراوی و یا دموی هستند. نکته‌ای که وجود دارد این است که افرادی که دارای بلغم زیاد دربدن خود می‌‌باشند به علت برودت سرما، منافذ خروج مواد زائد پوست، بسته می‌‌شوند. این یک قانون کلی در طب سنتی است یعنی برودت بر کل بدن غالب می‌‌شود و حرارت در بدن این افراد حبس می‌‌گردد و این افراد احتقان حرارت پیدا می‌‌کنند (معمولاً این افراد کسانی هستند که اعلام می‌‌کنند درون بدنشان گرم اما دست و پاها‌یشان سرد است).این افراد سرمای زمستان را به سختی تحمل می‌‌کنند و در سرمای سخت دچار آسیب می‌‌شوند ولیکن با خوردن کوچکترین ماده گرمی‌‌دچار جوش می‌‌شوند. در این دسته افراد علت جوش سردی بدن است. در اینجا وظیفه طبیب و درمانگر طب سنتی و یا طب ایرانی این است که نسخه ای را بپیچد که ابتدا طرف را آرام آرام گرم کند تا سرمای غالب بدن از بین برود و منافذ پوستی باز شود. افراد تحت درمان ممکن است در ابتدا با افزایش تعداد جوش در سطح بدن خود مواجه شوند اما پس از گذشت مدتی اعلام خواهند کرد که احساس سرما می‌‌کنند و دیگر از آن حرارت درونی بدن خبری نخواهد بود. این یعنی بیمار روند درمان را طی کرده است و ما با باز کردن منافذ پوستی اسباب خروج گرما را از بدن بیمار فراهم کرده‌ایم. این فرد اکنون فردی سرمایی است که درون آن نیز سرد است. حال می‌‌بایست در ادامه روند درمان این افراد را آهسته آهسته گرم کنیم.

جوش دموی
در جامعه ما به علت پرخوری و رژیم نامناسب غذایی افراد بعضاً دچار جوش‌هایی می‌‌شوند که اصطلاحاً به آنها جوش دموی می‌‌گویند. افراد با جوش‌های دموی حجامت می‌‌شوند و به حجامت پاسخ خیلی خوبی می‌‌دهند. این نکته بسیار حائز اهمیت است که مبتلایان به جوش باید بدانند درمان جوش صرفاً حجامت نیست و حجامت تنها یک روش درمانی برای رفع جوش می‌‌باشد که حتما ‌‌باید با تجویز پزشک معالج انجام شود.

علت جوش از دیدگاه طب سنتی
در کتب مختلف طب سنتی و طب ایرانی از جوش بنام ورم نام برده شده است. ورم دارای انواع مختلفی می‌‌باشد که می‌‌تواند در نواحی مختلفی از بدن نمایان گردد. همچنین در طب سنتی طیف گسترده‌ای از نسخه‌های درمانی را جهت فرو نشاندن ورم بیان کرده‌اند. علت ورم را به اخلاط نسبت می‌‌دهند و علاوه بر این از دیدگاه طب ایرانی می‌‌تواند دارای علت‌های مختلف دیگری نیز باشد و دقیقا به همین دلیل است که برای همه ی افراد دارای جوش ما نمی‌‌توانیم از یک نسخه استفاده کنیم.

سته ضروریه
سته ضروریه ، اصول شش گانه عبور به سلامتی است که می‌‌بایست این اصول را جهت درمان در مورد افرادی که دچار جوش می‌‌باشند قدم به قدم پیش برد. درمان‌ها در این بین ساده اماکاربردی می‌‌باشند. اصول سته ضروریه اصولی می‌‌باشد که تمامی‌‌ پزشکان طب سنتی می‌‌بایست به آنها آگاه بوده و درمان‌های اختصاصی به روش طب سنتی هنمگی می‌‌بایست بر مبنای این اصول باشد. اصول سته ضروریه اصولی ششگانه می‌‌باشد که نتیجه آن حفظ و باز گردانی سلامتی است. این اصول شامل عواملی است که بدون آنها نه تنها سلامتی ، بلکه حیات میسر نیست. جالینوس می‌‌فرماید: اگر سته ضروریه، کمیت و کیفیتش آنطور که شایسته است و در حداعتدال حفظ شود، اسباب سلامتی هستند. سته ضروریه شامل این شش امر است: هوا و هر آنچه که بدان تعلق دارد، خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها و زیر مجموعه‌هایش مانند انواع غذاها، رعایت ترتیب در خوردن غذا و… حرکت و سکون نفسانی و آنچه که در آن بحث می‌‌شود مانند غضب، شادی، ترس، غم و…، حرکت و سکون بدنی و مباحث مرتبط با آن، خواب و بیداری و در آخر احتباس و استفراغ و مباحثی که در آن مطرح می‌‌شود مانند جماع و حیض. حال می‌‌خواهیم این اصول را برای فردی که دچار جوش است پیاده کنیم.

هوا
بحث هوا و تغییر مکان یک بحث کاربردی درمانی نمی‌‌باشد. زیراکه، بطور مثال اگر فردی دچار جوش باشد ما نمی‌‌توانیم به آن تغییر مکان را به عنوان یک روش درمانی توصیه کنیم اما به عنوان یک نسخه مکمل درمانی ساده و کاربردی می‌‌توانیم از تجویز یک بخور ساده استفاده کنیم که ترجیحاَ بخور آویشن و بابونه در مخلوط آب و گلاب بسیار موثر است. یک قاشق غذاخوری پودر آویشن، یک قاشق غذاخوری پودر بابونه را در یک لیتر آب به اضافه ۲۰۰ سی سی گلاب می‌‌ریزیم و دمای مایع را به دمای جوش می‌‌رسانیم. این عمل می‌‌تواند در هر ظرفی که بتواند آب را به دمای جوش برساند مانند یک قابلمه ساده انجام شود. هنگامی‌که دمای آب به دمای جوش رسید طبق روش سنتی با استفاده از یک حوله ۱۵ دقیقه این بخور را استنشاق کرد. بابونه بخاطر خاصیت روشن کنندگی و خاصیت تحلیلی که دارد جوش‌های سرسفید و سرسیاه را از بین می‌‌برد و بعضا دیده می‌‌شود که جوش‌ها را باز می‌‌کند و تخلیه جوش راحت‌تر صورت می‌‌گیرد. ممکن است در ابتدا فرد احساس کند که رنگ جوش گرایش به قرمزی پیدا کرده است که این مسئله طبیعی می‌‌باشد و منجر به باز شدن جوش و تخلیه مواد درون جوش می‌‌گردد. اکثر افراد دارای پوست چرب می‌‌باشند، این دسته افراد از بخور بسیار احساس خوبی دارند اما اگر کسی دارای پوست خشکی می‌‌باشد باید به این نکته توجه کند که بخور مقداری پوست راخشک می‌‌کند. این قبیل افراد باید پس از بخور از یک مرطوب کننده مناسب استفاده کنند که درحقیقت با این کار هم از فواید بخور بهره‌مند می‌‌گردند و هم اینکه رطوبت را به پوست خود می‌‌بخشند. دلیل این امر این می‌‌باشد که پس از بخور منافذ پوست باز می‌‌گردد و پوست جذب بهتری برای رطوبت خواهد داشت.

تغذیه
یک بحث مهم و اساسی در زمینه جوش است و زمینه درمانی گسترده ای را برای پزشک معالج باز می‌‌کند. باید توجه شود که جوش یک بحث طولانی مدت است و اکثر بیماران مراجعه کننده به این مسئله اشاره دارند که یکی دو سال است اسیر جوش هستند و معمولا آخرین روش درمانی را که برای رفع و درمان جوش‌های خود انتخاب می‌‌کنند طب سنتی و یا طب ایرانی است. در بحث غذا درمانگر می‌‌بایست با اصلاح رژیم غذایی بیمار شرایطی را فراهم آورد که خیال بیمار را برای همیشه از عارضه جوش آسوده کند اما این کار باید آرام آرام صورت گیرد. معمولا افرادی که دارای تعداد زیادی جوش هستند دچار پرخوری می‌‌باشند و این افراد گرایش زیادی به گوشت و شیرینی جات دارند. در مانگر می‌‌بایست به عنوان توصیه از بیمار بخواهد که میزان مصرف گوشت و شیرینی جات را کاهش دهد. توصیه می‌شود که یک روز در هفته آش گشنیز ( گشنیز طبع سرد و خشک دارد، و التهاب پوست را می‌‌گیرد) درست کرده و میل نمایند (در این آش از گوشت و مرغ نباید استفاده کرد و می‌‌بایست آن را با گشنیز زیاد، درست کرده و مواد دیگری مانند شنبلیله، تره، جعفری و با توجه به فصل سال از برگ چغندر و یا برگ اسفناج نیز استفاده شود). همچنین چون از این آش به عنوان یک وعده غذایی استفاده می‌‌شود می‌‌توان مقداری برنج نیز به آن افزود. بیمار یک روز در هفته را می‌‌بایست به عنوان روز رژیم خود انتخاب کرده و در آن روز یک پیاله از این آش را به عنوان صبحانه، یک پیاله میان وعده، یک پیاله نهار، یک پیاله عصرانه و یک پیاله به عنوان شام میل نماید. این عمل و این رژیم غذایی باعث پاکسازی روده می‌‌گردد.پس از پاکسازی روده، طبق قانون خلا، مواد می‌‌توانند از سایر سطوح به سمت روده کشیده شوند یعنی طبیعتی که مواد را دارد به سمت پوست دفع می‌‌کند (و جوش ایجاد می‌‌شود) حال مواد را به سمت روده دفع می‌‌کند. این دسته افراد پس از مدتی آش را به عنوان یک رژیم غذایی می‌‌پذیرند و از این سبک زندگی و طبعات مفید درمانی پس از آن لذت خواهند برد.

خواب و بیداری
در مبحث خواب مهمترین نکته‌ای که باید در مورد افراد دارای جوش لحاظ شود میزان خواب کافی است و این دسته افراد می‌‌بایست موقع طلوع آفتاب بیدار شوند. برای اغلب خانم‌ها رنگ چهره بسیار مهم است، این دسته از خانم‌ها باید به این نکته توجه کنند زمانی که صبح می‌‌شود و هنگام طلوع آفتاب روح انسان چون از جنس نور است به سطح بدن می‌‌آید و سفارش بسیار شده است که انسان در این زمان از خواب بیدار شود و افرادی که در این زمان بیدار می‌‌شوند معمولا افرادی هستند که برق چشم زیادی دارند، عدم خواب در زمان مناسب و به میزان کافی منجر به حس کسالت در طی روز می‌‌گردد .به این دسته افراد توصیه می‌‌گردد تا به آرامی‌‌به اصلاح عادت خواب خود بپردازند. توصیه می‌‌گردد شب‌ها پیش از خواب مقداری کاهو میل گردد چون با خوردن کاهو خون انسان خوشرنگ می‌‌گردد (کاهو مرقق است و سبب رقیق شدن خون می‌‌گردد). کاهو می‌‌تواند در قالب یک سالاد کاهو میل شود. این سالاد شامل مقدار زیادی کاهو، هویج پخته رنده شده، مقداری پودر نعناع ، مقداری پودر سیر، دو قاشق غذاخوری روغن زیتون و اگر می‌‌خواهید حالت رژیمی ‌‌نیز به این سالاد بدهید بهتر است تکه‌های نان جو نیز به آن اضافه کنید.

احتباس ،یبوست و استفراغ
جهت درمان جوش این قبیل افراد ‌‌باید ابتدا اجابت مزاج سهل صورت گیرد. توصیه می‌‌گردد صبح‌ها یک قاشق غذاخوری خاکشیر در یک فنجان آب داغ به صورت ناشتا میل گردد. این سبب اجابت مزاج و خوشرنگی رنگ پوست می‌‌گردد و همچنین می‌‌تواند مواد زائد تجمع یافته در زیر پوست را به سمت بیرون بکشد.

ماسک‌هایی برای پوست‌های جوش‌دار
اسپری گلاب: یکی از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین ماسک‌ها اسپری گلاب است.گلاب منافذ پوستی را می‌‌بندد، از شل بودن و افتادگی پوست جلوگیری می‌‌کند و هم اینکه نمی‌‌گذارد پوست دوباره دچار جوش گردد. اسپری گلاب از آن جهت که گلاب قابض است برای درمان منافذ باز پوستی بسیار کارا می‌‌باشد.


ماسک شوید و بابونه: یک قاشق غذاخوری از شوید و بابونه را در یک لیوان آب دم گردد و بعد این را صاف کرده و روزی دو سه بار پوست را با این مایع شستشو دهد. این ماسک بیشتر برای جوش‌های سرسفید و سرسیاهی که هنوز عمیق و فراگیر بر روی سطح پوست نشده‌اند، توصیه می‌‌گردد.


ضماد آرد گندم و سکنجبین: قطره قطره سنکنجبین ( در صورت نبودن سکنجبین از سرکه می‌‌توان استفاده کرد اما سرکه را می‌‌بایست با آب مخلوط کرده چون ضماد با سرکه خالص بسیار تند و تیز می‌‌شود) را بر روی پودر آرد گندم اضافه کرده تا حدی که به قوام ماسک برسد. این ماسک را می‌‌توان برای پوستی استفاده کرد که خیلی التهاب ندارد.


ضماد حنا: برای افرادی که پوست آنها دارای التهاب می‌‌باشد یک توصیه ساده این است که حنای بی‌رنگ را تهیه کرده و به آن روغن زیتون را قطره قطره اضافه کرده تا به قوام ماسک برسد و این را بر روی نواحی دارای جوش‌های قرمز رنگ بگذارند. توصیه کلی در استفاده از ماسک‌ها این است که جهت جلوگیری از بروز هرگونه آلرژی پوستی بهتر است پیش از استفاده از ماسک‌ها افراد آنها را بر روی پوست نواحی دست و بازوی خود تست کنند.

ورزش
اگر فردی که دچار جوش است جوان است و از نیرو وانرژی کافی نیز برخوردار می‌‌باشد بهتر است یک رژیمی‌‌ورزشی مناسب را برای خود انتخاب و به آن عمل کند. برای درمان جوش ما نیازمند ورزشی هستیم که نفس انسان به شماره بیافتد، صورت فرد سرخ رنگ شود و فرد عرق کند. این عرق سبب بالا بردن حرارت بدن شده و ماده زائد تجمع یافته زیر لایه‌های زیرین پوست (ماده جوش) پخته شده و چون نزدیک به سطح پوست است از طریق پوست دفع می‌‌گردد لذا به افرادی که دارای جوش‌های بزرگی می‌‌باشند می‌‌توان توصیه کرد که جهت درمان جوش‌های خود از سونا استفاده کنند. این نکته قابل ذکر است که پیاده‌روی به عنوان یک ورزش برای درمان جوش از دیدگاه طب سنتی پذیرفته نیست.

شل بودن پوست و لک‌های پوستی
درمان بسیار ساده اما در عین حال بسیار عملی برای این موارد استفاده از لایه‌ بردارهای طبیعی مانند آرد باقالی می‌‌باشد. قطره قطره شیر را به یک قاشق مرباخوری آرد باقالی به همراه نصف قاشق غذاخوری پودر کتیرا اضافه کنید. زمانی‌که به قوام یک ماسک رسید این ماسک را بر روی تمام نواحی لک‌دار بگذارید. این کار باید از زمان کم مانند ۱۰ دقیقه شروع گردد و به مرور زمان، زمان ماسک‌گذاری افزایش یابد تا حدود ۳۰ دقیقه برسد. بهتر است در مدت زمانی که پوست توسط ماسک پوشیده شده است جهت بهتر عمل کردن کتیرا پوست توسط یک پنبه آغشته به آب گرم مرطوب شود. پس از مدت زمان ماسک‌گذاری پوست می‌‌بایست با شیر یا آب گرم شسته شود. به مرور زمان شاهد از بین رفتن لکه‌های پوستی و قوام پیدا کردن پوست خواهیم بود.

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 11:46 | نويسنده : sasy0098 |

داروی گیاهی ضد جوش صورت و بدن

تاریخ: 1394/2/8

 

 

داروی گیاهی ضد جوش صورت و بدن

 

در طب گیاه درمانی،اعتقاد ما بر این است که 5 عامل اصلی در بروز جوش صورت و بدن نقش عمده دارد((در حقیقت هرعاملی که باعث کم کاری کبد شود و یا در انجام کار هورمونهای بدن خِلل انجام دهد)):


1)-چربی:غذاهای چرب-انواع تخمه(کدو- آفتاب گردان)-تخم مرغ و ...


2)-سودا:چای-کاکائو-قهوه-بادمجان-گوجه فرنگی و...


3)-اعصاب:افراد آشفته و عصبی و دارای استرس به دلیل برهم خوردن تعادل هورمونهای بدنشان زودتر جوش می زنند.


4)- مصرف بیش از اندازه غذاها با طبیعت گرم(کاهش عملکرد کبد).


5)-نظافت پوست:عامل باکتری ها همواره منتظرند که از منافذ پوست آلوده که مکان مناسبی برای رشد آنهاست استفاده کنند(جوشهای چرکی).


روشهای پیشگیری:


الف)نظافت پوست:


شستشو با صابون گیاهی ملایم(صابون گل بابونه- صابون مغز بادام و...)


البته کسانی که دارای پوست خشک هستند پس از شستشو با صابون حتماً از کرم های گیاهی مخصوص که به آنها حساسیت ندارند استفاده کنند(کرم های گل بابونه-همیشه بهار و ...)


ب)رعایت در مصرف مواد غذایی


ج)داشتن آرامش و اعصاب راحت(بدون استرس)

 


<<نسخه های سبز طلایی ضد جوش صورت>:


نسخه اول): یک قسمت عرق یونجه+یک قسمت عرق کیالک یا کاسنی+یک قسمت عرق خارشتر+یک قسمت آب


مواد بالا را به صورت مخلوط در یک لیوان روزی دو نوبت عصر و شب میل کنید.


کارخانه تولیدکننده عرقیات مهم است موقع خرید به مارک عرقیات دقت کنید (من مارک ترگل را پیشنهاد می کنم).


نسخه دوم):200 گرم عناب را با 200 گرم زرشک کوهی ابتدا شسته ، کمی کوبانده وداخل ظرف پلاستیکی ریخته و حدود 2 لیتر آب به آن اضافه کنید (داخل یخچال نگهداری کنید)،پس از حدود 10 ساعت روزی 2 لیوان از آب آن را میل کنید.((کسانی که دارای فشار خون پایین هستند از این روش استفاده نکنند)).

 


زیبایی ،هدیه ای است که خداوند به همه ما انسانها عطا فرموده،خداوند را شاکر باشیم و در حفظ آن بکوشیم.

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 11:45 | نويسنده : sasy0098 |

طب سنتی و روش های درمان جوش صورت و بدن         

جوش صورت 

شاید شما هم از دسته افرادی باشید که مدتها با جوش صورت و بدن در گیر هستند. که گاهی با مصرف برخی مواد غذایی ، لوسیون ها و حتی مواد طبیعی بهتر و یا بدتر می شوند. راه های بسیاری برای درمان این مشکل وجود دارد که باید ابتدا در رابطه با علل ایجاد کننده این مشکل آشنا شویم و سپس به سراغ درمان برویم.پس تا درمان نهایی این مشکل با ما همراه باشید.

 عوامل ایجاد جوش صورت و بدن

مواردی که در حال مطالعه آنها خواهید بود از عوامل موثر در ایجاد و تشدید جوش های صورت و بدن هستند.

  • چربی پوست : چربی زیاد پوست صورت و بدن که از شایعترین عوامل ایجاد جوش است ترشحات چربی وقتی برای خارج شدن از پوست مسیری نداشته باشند باعث تشکیل غده های چربی شده که گاهی با نرسیدن غده به سطح پوست باعث تشکیل جوش های زیر پوستی می شوند که در این باره باید به این نکته اشاره کنیم که برای متعادل کردن چربی پوست باید از مصرف مواد غذایی چرب به ویژه مواد غذایی که دمای ذوب بیش از دمای بدن یعنی 37 درجه دارند خودداری کرد و همچنین موادی مانند سس مایونز. بیشتر از روعنهای مایع برای تهیه غذا استفاده کنید در اینجا یادآور می شوم که مواد قندی که در طول روز مصرف می کنیم مانند : نوشابه ، انواع مربا ، شربت ها و به ویژه انواع شکلات وقتی وارد دستگاه گوارش می شوند کبد برای اینکه با بالا رفتن قند مقابله کند با ترشح آنزیمی قند اضافه را تبدیل به چربی می کند پس در مصرف انواع مواد قندی تجدید نظر کنید.
  • شیرینجات : مصرف انواع شیرینجات قنادی به ویژه شیرینجات تازه و دارای خامه ، گردو و انواع مغز ها و شکلات باعث شدت این مشکل خواهد شد گاهی محبت پدرها و مادر ها در سنین پایین تر که جایزه هایی را شکلات و یا از مواد قندی فراوان تشکبل شده را به کودکان خود می دهند غافل از اینکه در سالهای آینده مشکلاتی مانند انواع جوش ها ، لکه ها و گاهی هم اگزما گریبانگیر عزیزانشان خواهد شد پس بیایید از همان دوران کودکی تنقلات طبیعی که در حال فراموش شدن هستند را به کودکان خود بدهیم تا در آینده نه تنها مشکلات اینچنینی نداشته باشند بلکه آینده سازان فردا با دارا بودن پوستی صاف و شاداب ذهنی باز برای حل مسائل داشته باشند تا درگیر باشند.
  • اصلاح : گاهی اصلاح که به همراه در آوردن موهای زاید انجام می شود در اثر فشار هایی که به پوست وارد می شود پوست دچار التهاب می شود و به صورت جوش نمایان می شود .
  • لوازم و مواد آرایشی : گاهی استفاده از مواد آرایشی و پاک نکردن اصولی این مواد و اکتفا به پاکسازی پوست با دستمال و حتی با آب بدون استفاده از مواد شوینده اسیدی و قلیایی محیطی را برای رشد این باکتری ها آماده می کند که باعث پیشرفت و یا ماندگاری بیشتر جوشها می شود.
  • تماس موی سر با پوست : گاهی پوست حساس بوده و با تماس موی سر با پوست صورت باکتری از مو به پوست منتقل و باعث جوش می شود مخصوصا این مسئله در مورد افرادی که از موادی مانند روغن و ژل استفاده می کنند بیشتر دیده می شود.
  • کرم های ضد آفتاب : در صورتی که بر جسب کار و فعالیتی که انجام می دهید مجبور به استفاده از کرم های ضد آفتاب هستید باید به این نکته اشاره کنم که بهترین کرم های ضد آفتاب با لایه های حفاظتی مختلف بعد از گذشت دو ساعت کارایی خود را از دست داده و خود ماده ای مخرب برای پوست خواهند شد. در زمان مصرف کرم های ضد آفتاب با در نظر گرفتن زمان گقته شده پوست را با استفاده از صابون های آنتی باکتریال شستشو کرده و پس از خشک کردن پوست کرم خود را تجدید کنید. در صورت امکان از کرم های ضد آفتاب بدون چربی استفاده کنید.
  • تغییرات هرمونی : تولیـد و ترشح زیاد چربی در غدد که تواند به علت ارثی بودن یا پرکاری تیروئید و یا که با توجه به سن بلوغ در خانم ها و آقایان که گاهی میزان هورمون در سطح طبیعی می باشد ولی پوست به این مقدار طبیعی نیز حساس است. به همر ریختگی هرمونی می تواند باعث ایجاد و تشدید جوش شود.
  • چاقی و اضافه وزن : چاقی ، اضافه وزن که از مواردی برای ابتلا به جوش بوده و همچنین علاقه به مصرف مواد چرب و پر انرژی که گاهی همراه با ادویه فراوان نیز هستند به ویژه خوردن غذاهای ساندویچی که حتی دیر هضم بوده و تولید یبوست در افراد می کنند را باید با جدیت هرچه تمام تر از برنامه غذایی روزانه حذف کرد.
  • تعریق : تعریق در فصل گرما و یا حضور در مناطق و یا محل هایی که باعث تعریق زیاد می شود و شستشو نکردن پوست به صورت منظم یکی دیگر از عوامل شایع جوش است.
  • نور ماوراء بنفش : یکی دیگر از عوامل شایع تشدید جوش در تابستان نور خورشید است که توصیه می کنم در این فصل از کلاه و یا نقابهایی که بر روی پیشانی قرار می گیرد و نقش سایه بان برای پوست را دارد استفاده کنید تا کمتر نور ماوراء بنفش خورشید را جذب کنید.
  • دستکاری جوش : دستکاری و یا ترکاندن این جوش ها باعث باقی ماندن جای آنها می شود در صورت امکان کمتر مقابل آینه بروید که نگاهی جهت شمارش و حفظ مکان جوش ها کنید.
  • استرش و تنش روحی : استرس های روحی یکی دیگر از عوامل ایجاد و تشدید این جوش ها هستند که باعث نا اختلال در دستگاه گوارش و از بین رفتن و ضایع شدن برخی مواد غذایی ، ویتامین ها و همچنین باعث بیشتر شدن میل به خوردن مواد قندی می شود.
  • مشکلات کبدی : غذاهای دیر هضم و چرب مانند تخم مرغ ، ماکارونی و بسیاری غذاهای چرب و پر ادویه دیگر که نیازمند به ساعت هضم طولانی باشند شما را دچار مشکلات کبدی می کنند که مشکلات کبدی مانند کبد چرب در ایجاد و تشدید جوش صورت نقش مهمی دارد پس از مطلع شدن از این موضوع باید در صدد درمان این مشکلات باشید.
  • زندگی در مناطق با آب و هوای آلوده : زندگی در شهرهای بزرگی مانند تهران که درصد آلودگی در هوا بسیار زیاد است و با توجه به پوست چرب و خاصیت جذب هر نوع آلودگی موجود در هوا و همچنین مصرف آب های آلوده حتی جهت شستشوی پوست در ایجاد و تشدید جوش نقش موثری دارند. توصیه می کنم با در نظر داشتن عوامل گفته شده با هر بار خارج شدن از منزل و محل کار و برگشت دوباره پوست را با استفاده از لیف بسیار نرم و صابون های آنتی باکتریال شستشو کنید.
  • میوه ها ، تنقلات ، آجیل : میوه هایی مانند : موز ، خرما ، انگور ، انجبر ، انبه ، خربزه ، گرمک ، طالبی ، تنقلاتی مانند : چیپس ، پفک ، شکلات ، کیک ، بیسکویت ، انواع بستنی ، شیر موز ، شیر انبه ، مغز گردو ، پسته ، بادام زمینی ، بادام هندی ، تخمه آفتابگردان ، انواع آجیل و اونواع تنقلات چرب ، شیرین و پر انرژی در ایجاد و تشدید جوش ها نقس دارند.
  • مواد غذایی دارای مواد نگهدارنده : مصرف مواد غذایی که دارای مواد نگهدارنده بوده که باعث مشکلات کبدی و همچنین جوش می شود توصیه می شود که در ابتدا مصرف این مواد را کم و در نهایت قطع کنید حتی مواد غذایی که در منزل تهیه و به مدت های طولانی در فریزر نگهداری و بارها گرم می شوند در ایجاد و تشدید انواع جوش ها نقش دارند.
  • لبنیات : مصرف لبنیات پرچرب مانند ماست پرچرب ، شیر پرچرب ، خامه و حتی پنیر های خامه ای مشکلات چوش ها را تشدید می کنند پس در هنگام خرید لبنیات کم چرب را برای مصرف انتخاب کنید.
  • یبوست های طولانی : یبوست یکی از عوامل شایع مشکلات پوستی مانند لکه و جوش صورت است که اگر دچار این مشکل هستید باید در ابتدا با تصحیح مواد غذایی سعی در رفع یبوست داشته باشید زیرا بسیاری از مواد چرب و مضر باید از طریق روده ها و دستگاه گوارش دفع شوند.
  • تغییرات هرمونی در خانم ها : عقب و یا جلو شدن زمان سیکل ماهانه در خانم ها یکی دیگر از عوامل جوش است که ریشه در استرس و مشکلات روانی دارد.
  • قهوه و نسکافه : مصرف قهوه و نسکافه را به دلیل مقدار زیاد کافئین موجود در این مواد به حداقل برسانید.
  • گوشی موبایل : می توان گفت که گوشی موبابل یکی از آلوده ترین وسایلی است که ما روزانه حتی شبها استفاده می کنیم.
  • رو بالشتی : روبالشتی هم که در طول شب تا صبح حدود 8 ساعت با پوست ما در تماس است یکی دیگر از موارد آلوده است که باید در حفظ و بهداشت آن دقت بیشتری کرد.

طب سنتی و روش های درمانی جوش صورت و بدن

در ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که درمان جوش ها نیازمند به صبر و حوصله بوده و در ضمن روش های درمانی مورد بحث از بهترین روش های درمانی در طب سنتی هستند که با اجرای این روش ها البته با توجه به رعایت مواردی که ذکر شد نه تنها جوش های صورت و بدن را رفع کرده حتی پوستی روشن و شاداب نیز خواهید داشت.

  • ورزش مرتب و منظم : در ابتدا باید به این نکته اشاره می کنم که ورزش مرتب و منظم در رفع جوش ها و خونرسانی به قسمت های مختلف پوست بسیار مناسب بوده و باعث درمان این مشکلات می شود اما باید بعد از هر جلسه ورزش استحمام را فراموش نکنید.
  • خواب : سعی در تنظیم ساعت خواب داشته باشید زیرا خواب کافی در طول شبانه روز به کاهش استرس و مشکلات عصبی کمک فراوانی خواهد کرد پس هر شب راس ساعتی معین به رختخواب بروید و صبح زود هم بیدار شوبد.
  • میوه ، سبزیحات و سالاد : استفاده از انواع میوه ها به ویژه مرکبات و میوه هایی با طبع سرد میوه هایی مانند : آلبالو ، توت ، شاه توت ، توت فرنگی ، لیموترش، سیب ، هندوانه ، آلو ، زردآلو ،آلوی سیاه ،گلابی ، نارنگی ، پرتقال ، گریپ فروت ، بکرایی و سبزیجات و سالاد فراوان به همراه غذا به دلیل فیبر فراوان و کمک به دستگاه گوارش که نقش مهمی در از بین رفتن جوش ها دارد توصیه می شود. گاهی به صورت روزانه مقداری کاهو یا خیارسبز را به همراه سیب درختی با استفاده از دستگاه آبمیوه گیری آب گرفته و میل کنید.
  • غذاهای دریایی : مصرف مرتب غذاهای دریایی در درمان انواع جوش تاثیر مثبت دارد به شرطی که از ادویه های تند خبری نباشد.
  • آب : مصرف روزانه بین 6 تا 8 لیوان آب که این عنصر حیاتی با کمک به کلیه ها ، کبد و همچنین ایجاد تعریق و دفع سموم از این طریق به درمان جوش صورت و بدن کمک بسزایی خواهد کرد. پس مصرف روزانه آب را فراموش نکنید.
  • صابون مناسب : استفاده از یک صابون مناسب به صورت شستشو چند  بار در طول روز  در جهت درمان یکی دیگر از قدمها به سوی موفقیت در درمان جوش است که توصیه می شود از صابون گوگرد 10% برای شستشوی بدن و از صابون سفیداب مغز بادام برای شستشوی صورت که با استقاده از لیف بسیار نرم و بدون ایجاد فشار و زخمی کردن جوش ها انجام شود بسیار مناسب خواهد بود.
  • لیموترش تازه : مصرف خوراکی و ماساژ لیموترش تازه بر روی پوست نه تنها باعث درمان جوش های صورت می شود بلکه باعث روشن شدن پوست نیز شده و بسیاری اثرات درمانی دیگر نیز دارد. هر روز یک عدد لیمو ترش را از وسط نصف کرده و به همراه تمام وعده های غذایی و با فشردن و آب گرفتن داخل غذا میل کنید این عمل کمک به هضم غذا و کمک به تصفیه خون که وظیفه کبد است خواهد کرد و برای صورت با ماساژ به صورتی که هیچ فشاری به پوست وارد نکنید ماساژ داده و چند دقیقه بعد پوست را شستشو کنید این عمل باعث از بین بردن محیط آلوده ای که باکتری های سطح پوست برای زندگی استفاده می کنند خواهد شد.
  • زرشک سیاه یا زرشک آبگیری : این نوع زرشک که به رنگی تیره متمایل به سیاه بوده و برخلاف زرشک پلویی دارای هسته است را به مقدار 250 تا 500 گرم تهیه و پس از پاکسازی و شستشو با 8 تا 12 لیوان آب به مدت 24 ساعت در ظرفی چینی و یا لعابی خیس کرده در یخچال نگهداری و هر روز صبح یک لیوان و هر شب یک لیوان از صاف کرده را میل کنید 
  • خاکشیر : مقدار 2 قاشق خاکشیر را هر شب به همراه یک لیوان آب خیس کرده و هر صبح مقداری آب لیموترش و عسل را اضافه کرده و میل کنید.
  • سرگل بنفشه : سر بنفشه یکی از گیاهان دارویی با طبع سرد بوده و در درمان مشکلات کبدی و همچنین مشکلات پوستی دارای سابقه طولانی است .برای این منظور مقدار 2 قاشق از سرگل بنفشه را هر شب با یک لیوان آب خیس کرده و روز بعد صاف کرده و میل نمایید همچنین توصیه می شود که تفاله باقی مانده را روی به صورت ماسک روی صورت قرار داده و پس از گذشت 10 دقیقه پوست را با آب ولرم بشویید.
  • جوانه گندم : جوانه گندم به صورت تازه و حتی خشک به دلیل فراوانی ویتامن های گروه ب و همچنین فیبر در درمان این مشکلات تاثیر بسیار داشته و توصیه می شود که تا پایان درمان از مصرف روزانه جوانه گندم و یا از خشک برای غذا و سالاد بهره ببرید همچنین می توان مقداری از پودر جوانه را به همراه  مقداری شیر کم چرب به صورت ماسک روی صورت قرار داده و قبل از خشک شدن ماسک پوست را شستشو کنید.
  • ماسک طبیعی ضد جوش و روشن کننده : اینماسک که نه تنها درمان بسیار مناسبی برای جوش صورت است بلکه بک ماسک روشن کننده فوق العاده نیز است.

مواد لازم

  • خیار سبز متوسط 1 عدد
  • روغن زیتون 1 قاشق چایخوری
  •  لیموترش تازه 1 عدد
  • عسل یک قاشق چایخوری
  • بابونه شیرازی 1 قاشق مرباخوری

روش مصرف

این ماسک یکی از طبیعی ترین ماسک ها برای پوست بوده که ضمن اثر بخشی مناسب برای پوست و دارای اثر ویتامینه نیز هست که توصیه می شود روزانه یک بار و زمانی که قصد خارج شدن از محل کار ، منزل و یا قصد رفت و آمد در مقابل نور مستقیم آفتاب را ندارید مبادرت به مصرف این ماسک کنید. ابتدا پوست را با آب گرم و صابون شستشو کرده سپس بابونه را همراه با دو استکان آبجوش دم کرده پوست را بخور داده سپس لیموترش تازه را آب گرفته به همراه مواد ذکر شده را با هم مخلوط کرده روی پوست قرار داده و پس از گذشت 15 دقیقه پوست را با آب ولرم شستشو کنید.

  • مخلوط عرق شاه تره و عرق کاسنی : مخلوط عرق کاسنی و شاه تره به صورت مساوی و مصرف روزانه دو لیوان که یک لیوان بین صبح و ظهر و یک لیوان بین عصر و شب میل شود بسیار اثر بخش بوده و دوره درمان را کوتاه تر خواهد کرد.
  • مخلوط عرق بید و کاسنی : مخلوط عرق بید و کاسنی به صورت مساوی و مصرف به صورت روزانه به جای آب در روند پیشرفت هر چه سریعتر به سوی درمان تاثیر عالی دارد.
  • گلاب : استفاده از گلاب هم یکی از راههای پیشگیری و همچنین درمان جوش‌های صورت است. برای این کار بهتر است صورت خود را هر روز با گلاب شستوشو دهید. البته بهتر است این کار قبل از خواب انجام شود تا گلاب مدت زمان بیشتری روی پوست باقی بماند.
  • درمان جوش صورت بعد از اصلاح : مقداری سفیداب نقره را به همراه عرق بید به صورت ماسک بعد از هر بار اصلاح روی صورت ماساژ داده و قبل از خشک شدن ماسک پوست را شستشو کنید این نوع درمان یکی از بهترین و قدیمی ترین درمانهای جوش صورت بعد از اصلاح است که هم برای خانم ها و هم برای آقایان بسیار مفید خواهد بود.
www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 11:43 | نويسنده : sasy0098 |

سنگ کلیه پدیده ای است که معمولًا باعث درد در پھلوی راست یا چپ میشود.سنگ دستگاه ادراری یکی از ناراحت کننده ترین بیماری ھا است.
اغلب بیماران مبتلا به سنگھای کلیه معمولًا در سالھای اولیه بلوغ مراجعه می کنند . بطور کلی سنگھای کلیه در مردان 4 برابر زنان است انواع مختلف سنگ ادراری وجود دارد ولی اغلب سنگھا از جنس کربنات کلسیم ھستندانواع دیگر سنگھا عبارت اند از:

استروایت یا عفونی، اگزالاتی و اسیداوریکی. سنگ ھا در لگنچه،میزنای،مثانه ودر پیشابراه دیده می شوند.

 رژیم غنی ازکلسیم - سدیم - پروتئین و ھمچنین عدم تحرک افراد، در ابتلا به سنگ نقش مھمی دارد .درد حاد اغلب ناشی از گیرکردن سنگ در مجاری ادراری است وگرنه خود سنگ اغلب علامتی ندارد. انسداد، عفونت، خیز درد شدیددر منطقه دنده ای مھره ای، تھوع،استفراغ و اسھال است. درد بسیار شدید و شبیه به درد زایمان است، یا خون ادراری در این افراد دیده می شود.

ھدف فوری درمان درد و ھدف طولانی جلوگیری از تخریب نفرون است. نفرون نام واحدھای ساختاری کلیه است که لوله پیچیده ای متشکل از یک لایه بافت پوششی است و در یک انتھا بسته و در انتھای دیگر به درون لگنچه باز می شود. سنگ کلیه می تواند کشنده باشد
افرادی که سنگ کلیه داشته یا دارند بھتر است ھر شب 1 لیوان چای دارچین غلیظ بنوشند(حتی در مرحله شروع درد میتوانند از)این چای که دستور تھیه آن در مطلب بعدی نوشته میشود استفاده کنند

توجه:در زمان شروع درد در کنار پنجره یا جایی که بتوانید نفس عمیق ھمراه با اکسیژن داشته باشید 2 تا 3 دقیقه نفس عمیق بکشید



جھت دفع سنگ:

یک ھندوانه 2 تا 3 کیلویی را در نظر گرفته با پوست بشویید و با گفتن نام خدا آن را با پوست خرد کرده و در قابلمه بریزید (قابلمه خالی و بدون آب باشد) سپس زیر گاز را روشن کنید و پس از جوش آمدن 1 عدد چوب دارچین حدود 10 سانتیمتری را در آن انداخته و درب قابلمه را بسته و پس از 30 تا 35 دقیقه بدون برداشتن از روی گاز با گوشت کوب شروع به له کردن آن میکنیم(ھندوانه را با پوست له میکنیم) و مجدد 10 تا 15 دقیقه میگذاریم بعد از له شدن بجوشد

سپس از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا ولرم شود بعد آن را صاف کرده و چوب دارچین را مجدد داخل قابلمه ای که آب صاف کرده را در آن ریختیم میاندازیم بماند
نکته مھم : در ھنگام نوشیدن این معجون حتما بنشینید چون ایستادن باعث فشار به مثانه و تخلیه سریع آن میشود.
بین ساعت 5 تا 7 عصر کنار تخت نشسته و 1 لیوان آب ھندوانه صاف شده را با 1 قاشق مربا خوری عسل و چوب دارچین را درون لیوان انداخته و به آرامی میل شود
بعد از نوشیدن روی تخت دراز بکشید بعد از حدود 45 دقیقه احساس درد خواھید کرد عمل دفع را انجام داده مجدد به تخت برگردید و لیوان دوم را میل کنید بعد از انجام عمل دفع پس از لیوان دوم ، سومین لیوان را میل کرده تا 2 ساعت بعد از خوردن این سه لیوان عمل دفع سنگ باید انجام شود.

اگر دفع انجام نشد 45 روز بعد مجدد آن را تکرار کنید.

موارد قابل توجه:

1_اگر ھنگام شروع درد در صبحگاه باشد میتوانید آب ھندوانه و عسل را بنوشید ولی بین 5 تا 7 عصر ھم حتما 2 تا 3 لیوان میل شود

 2_کسانیکه خلوص خون یاخونشان کم است و خون سنگ ساز است و مصرف کلسیم و اسید اوریک سنگ ساز شده است بین 5 تا 7 عصر حداقل 2 لیوان میل کنند

3_کسانیکه سودایی مزاج ھستند یا رماتیسم دارند یا سردی خیلی زود اثر دارد حتما در ھر لیوان 1 قاشق مربا خوری دارچین ھم اضافه کنند. اما ساعت میل کردن این افراد باید بین 9 تا 11 شب 2 تا 3 لیوان و بین 11 شب تا 1 بامداد مابقی که مانده را بخورند
4_کسانیکه مشکل خون ندارند ولی بصورت ارثی سنگ کلیه دارند فقط بین ساعت 11 تا 1 بامداد 2 تا 3 لیوان میل کنند
5_کسانیکه نه مشکل اسید اوریک و نه مشکل ارث دارند فقط چاقی علت داشتن سنگ است 9 تا 11 شب 2 تا 3 لیوان میل کنند ادامه بین ساعت 11 تا 1 بامداد

6_ھمراه با ادرار دفع سنگ انجام میشود. اگر دفع سنگ ھمراه با خون باشد نشانه این است که احتمالًا سنگ خارا بوده است

در ضمن هندوانه دیمی باشد بهتر است.

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 11:36 | نويسنده : sasy0098 |
1. درمان و پیشگیري از بیماريها را از اصلاح تغذیه شروع کنید. به پزشکانی که پیرامون تغذیه با شما گفتگویی ندارند اعتماد نکنید، خواه حجامتگر باشند یا پزشک عادي، متخصص باشند یا فوق تخصص!

چرا که اصلاح مزاج و پاکسازي ارتباط عمیقی با بهتر نتیجه گرفتن از حجامت دارد. مصرف منضج و مسهل همانطور که قبلاً توضیح داده شد قبل از حجامت اثر درمانی آن را بسی افزایش میدهد.

2. تمام داروهاي شیمیایی از قبیل قرصها و آمپولها و روشهاي جراحی داراي عوارض خطرناکی میباشند، بنابراین از درمانهاي کم خطر و کم عارضه تر بهره بگیرید. حتی استامینوفن و آسپیرین عوارضی شدید در زمینه سازي سرطان کبد دارند و آسپیرین علاوه بر آن زمینه سکته هاي مغزي را مهیا کرده و خود موجب سکته میشود. شاید به جرأت بتوانیم ادعا کنیم که 70 %بیماريها، ناشی از داروهاي شیمیایی است که در طب جدید براي درمان تجویز میشود.

3. هیچگاه با شکم گرسنه حجامت نکنید چرا که این کار موجب خروج مقدار زیادي خون تمیز بجاي خون کثیف میشود.

4. سعی کنید حجامتها را بر اساس روزهاي ماه قمري تنظیم کنید. چراکه حجامت بر اساس ماه قمري تعیین میشود و هر روز آن داراي خواص ویژهاي میباشد.

5. انجام حجامت در روزهاي سیزدهم الی بیست و هفتم ماه قمري مطلوبتر است.

6. حجامت در روزهاي چهارشنبه و جمعه از لحاظ مفید بودن و ضرر داشتن مورد تردید است مخصوصا ظهر جمعه که منع شده است اما با خواندن آیته الکرسی و دادن صدقه درصورت تشخیص پزشک و ضروري بودن آن انجام میشود.

7. حجامت براي هر فرد بسته به طبع و مزاج وي متفاوت است.

8. حجامت براي مزاجهاي بلغمی که در هنگام حجامت بلغم بر آنها غلبه داشته باشد ممنوع است مگر آن که بلغم را با منضج و مسهل دفع کنند سپس در صورت عدم کم خونی حجامت کنند.

9. 24 ساعت قبل از حجامت باید از مصرف تخم مرغ اجتناب ورزید، چراکه همانگونه که تخم مرغ باعث چسبیدن مواد غذایی به یکدیگر می شود در خون هم به همین نحو عمل خواهد کرد.

10 . قبل و بعد از حجامت مصرف آب انار شیرین، شربت سکنجبین، عسلاب، شربت خاکشیر، بهلیمو، سیاهدانه، شربت بیدمشک و آب میوه هاي طبیعی مختلف مفید است، مشروط بر آن که سردي و گرمی شخص در نظر گرفته شود. ماءالشعیر براي مزاجهاي گرم مفید است، خوردن این مواد موجب رقیقتر شدن خون میشود.

11 . حتی المقدور بهتر است از 24 ساعت قبل تا 24 ساعت بعد از حجامت نزدیکی(مقاربت) نداشته باشید.

12 . حجامت براي بانوان هنگام دوران قاعدگی ممنوع است مگر آن که پزشک تشخیص ضرورت داده باشد.

13 . حجامت در روزهاي ماه مبارك رمضان ممنوع است و پس از افطار چنانچه حداقل 2 ساعت از افطار گذشته باشد بلامانع است، به شرط آن که توان شخص کافی باشد.

14 . حجامت از چهار ماهگی به بعد هیچ ضرري ندارد بلکه بسیار مفید است. حجامت در سنین کودکی باعث رشد قد و استحکام استخوانها میشود و ایمنی بدن را در مقابل سرماخوردگیها و بیماريهاي دیگر افزایش میدهد.

15 . براي سنین بیش از 60 سال زالودرمانی توصیه و ارجحیت به حجامت دارد.

16 . حجامت در افرادي که دچار بیماريهاي خونی مانند تالاسمی و سرطان خون و هموفیلی هستند باید با صلاحدید پزشک طب سنتی انجام شود.

17 . جنبه معنوي حجامت را رعایت کنید و با خواندن آیت الکرسی و داشتن وضو و زمزمه کردن صلوات اثرات حجامت را دو چندان کنید.

18 . تعداد دفعات حجامت براي افراد بسته به مزاج آنان متفاوت است. بهتر است با وضع فعلی هر کس حداقل 3 بار در بهار و 2 بار در پائیز حجامت کند.

19 . انواع حجامتها براي افراد مختلف در اندامهاي مختلف بدن انجام میشود. حجامت عام شایعترین حجامتهاست که بین دوکتف انجام میشود، اما حجامت در اندامهاي دیگر هر کدام خواصی در درمان و پیشگیري دارد. حجامت سر، حجامت ساق، حجامت سرین، حجامت اخدعین، حجامت ریه، حجامت کلیه و غیرو از انواع حجامتهاي توصیه شده در طب اسلامی ایرانی است.

20 . هنگام حجامت سیگار نکشید.

21 . پس از حجامت تا 24 ساعت کار سنگین انجام ندهید.

22 . تا 24 ساعت ترشی، ماهی، غذاي شور، چربی و غذاي سنگین نخورید.

23 . زخم حجامت را با عسل یا سرم آویشن یا طبیخ آویشن به تنهایی یا با گل ختمی و تخم گشنیز و روغن مرزنجوش مرهم کنید.

24 . پس از حجامت بهتر است 12 تا 24 ساعت استحمام نکنند.

25 . شستن محل حجامت تا 12 ساعت واجب و احتمال ضرر میرود و نماز خواندن پس از حجامت بلامانع است و طبق فتاوي مجتهدین نیاز به شستشو و استحمام نیست اما زمانیکه این ضرورت از بین رفت (بعد 12 ساعت)برای نماز بعدی باید بشوید  .

26 . اگر هنگام حجامت شخص دچار ضعف و سستی و یا بیحالی و بیهوشی شود، اولین اقدام آن است که سریعاً روي تخت یا زمین دراز بکشد و پاها را به حالت شیب دار قرار دهند تا خون به مغز باز گردد. در این حالت بدن عملیات جبرانی انجام میدهد و خونریزي حتی اگر لیوان حجامت هنوز روي بدن باشد بند میآید. عرق میکند و این عرق کردن نشانه بهبود وضع حجامت شونده است. معمولاً این ضعف و بیهوشی در آقایان اتفاق میافتد و بیشتر در اثر نوعی ترس درونی است و این که بدن افراد ذکور با خونریزي مانند بانوان آشنا نیست.

بهتر است هنگام بیهوشی مقداري آب به روي بیمار بپاشند و شربتی از آب و شکر یا عسلاب و امثال آن به وي بدهند. اگر بیهوشی شدید باشد ممکن است پس از بهوش آمدن دچار حالت تهوع و استفراغ شوند که این هم پس از مدتی برطرف میشود. اگر یکی دو روز پس از حجامت شخص دچار ضعف و سرگیجه شود با پزشک مشورت کند و با خوردن غذاهاي خونساز و داروهاي رساننده خون به اندامهاي بالایی این مشکل را برطرف کند. اگر در حالت غلبه بلغم حجامت صورت پذیرد معمولاً تا چند روز بعد ضعف و سرگیجه ایجاد میشود. در اولین حجامت این حالات در آقایان بخصوص جوانان بوجود میآید و در دفعات بعد بر طرف میشود.

27 . به هیچ وجه نگران سرایت بیماريهایی مانند ایدز و هپاتیت نباشید چرا که وسائل حجامت یک بار مصرف است و اغلب این شایعات از سوي سازمان انتقال خون براي تشویق مردم به خون دادن به نفع سازمان صورت میپذیرد.

28 . اگر به چیزي حساس هستید میتوانید هنگام حجامت آن را به محل حجامت بمالید. پس از چند بار متوجه میشوید که حساسیت شما از بین رفته است.

29 . حجامتها را در مدت تعیین شده توسط پزشک متخصص طب سنتی تکرار کنید تا اثرات حجامت را بخوبی و به وضوح مشاهده کنید.

30 . پس از حجامت از مصرف غذاهاي قوي و چرب به منظور جبران خون از دست رفته خودداري کنید زیرا که خون کثیف از بدن شما خارج شده است که براي بدن مضر بوده است.

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 11:34 | نويسنده : sasy0098 |
تاريخ : سه شنبه هجدهم تیر ۱۳۹۲ | 22:1 | نویسنده :

روزه یکی از عبادات بسیار خوب اسلام است که علاوه بر فواید فراوان روحی، در صورتی که درست اجرا شود، می‌تواند سلامت جسمی فرد را نیز تضمین کند.  ولی متاسفانه در برخی موارد به دلیل عدم رعایت نکات کلیدی در روزه‌داری، نه تنها افراد نمی‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند، بلکه دچار مشکلات جانبی خواهند شد که چندان سودمند نیست.
یکی از نکاتی که روزه ‌داران باید به آن دقت کنند این است که هرگز وعده سحری را حذف نکنند،

 زیرا این مساله به خصوص برای افرادی که فعالیت ذهنی دارند (دانش‌آموزان) و یا کارگرانی که فعالیت بدنی زیادی دارند و یا افراد لاغر و آن هم در روزهای بلند فصل تابستان بسیار حائز اهمیت است.
روزه داری یکی از مظاهر امساک و انضباط می باشد و روزه دار منضبط می گردد تا یک مدل از غذا خوردن را رعایت نماید، علما که دارای عمرهای طولانی تری نسبت به عوام هستند نیز همگی اهل یک امساک و انضباط هستند و خود را ملزم به رعایت چارچوبها و تدابیر مربوط به مسائل جسمی و روحی می دانند.
با روزه گرفتن یک نظم و انضباط در غذا خوردن که پروسه اساسی و مهم در سلامتی ما می باشد، شکل می گیرد و روزه دار واقعی ملزم به رعایت آن می گردد که خوردن سحری نیز بخشی از این برنامه غذايي در ماه رمضان می باشد.
چنانچه روزه‌داری بر اساس اصول کلی بهداشتی انجام شود، باعث ایجاد تعادل در چربی‌های خون، کاهش وزن اضافی، دفع سموم بدن و تعدیل فشار خون می‌گردد و در کل وضعیت سلامت افراد بهبود چشم‌گیری خواهد یافت.
حذف وعده سحري براي سلامت افراد ضرر دارد و با توجه به طولاني بودن زمان روزه‌ داري در فصل تابستان، به همه روزه ‌داران توصيه مي ‌شود كه حتماً سحري را در برنامه غذايي خود داشته باشند.
با توجه به طولاني بودن زمان روزه‌ داري در فصل تابستان كه حدود 15 ساعت طول مي کشد، مصرف غذاي مقوي و نوشيدن مايعات در وعده غذايي سحري مي ‌تواند انرژي مورد نياز براي فعاليت روزانه روزه‌ داران را تأمين كرده و عوارض ناشي از كمبود مواد غذايي و مايعات را در بدن كاهش دهد.
نخوردن سحري ممكن است اثرات مفيد روزه را از بين ببرد، چون باعث تامين نشدن نيازهاي تغذيه‌ اي ضروري روزه ‌دار مي ‌شود و در نتيجه بدن او به سوخت ناقص چربي ‌ها متوسل مي ‌شود و سوخت ناقص چربي ‌ها در بدن تركيبات كتوني را به وجود مي آورد كه نتيجه آن بوي بد دهان روزه ‌دار است.
عوارض ديگر مصرف نكردن سحري شامل سردردها، دردهاي عضلاني، بي حالي مفرط ناشي از افت قند خون، كاهش يادگيري، بي حوصلگي و خستگي است بنابراين حتما به روزه داران توصيه مي‌ شود که براي خوردن سحري بيدار شوند.  
لذا خوردن سحری لازم و واجب است حتی چند لقمه.

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 11:19 | نويسنده : sasy0098 |
تاريخ : یکشنبه نهم تیر ۱۳۹۲ | 17:44 | نویسنده :

افزايش تعداد گلبول‌هاي قرمز در واحد حجم را غلظت خون مي‌گويند. چنانچه هموگلوبين در مردان بالاتر از 18 و در زنان فراتر از 16 گرم در دسي ليتر باشد، غلظت خون گفته مي‌شود.

 

غلظت خون به دو دسته تقسيم مي‌شود:

- غلظت خون اوليه

- غلظت خون ثانويه

 

غلظت خون اوليه

غلظت خون اوليه در اثر بيماري مغز استخوان به وجود مي آيد. سلول‌هاي مغز استخوان، توليدكننده گلبول‌هاي قرمز مي‌باشند. در اين بيماري، افزايش توليد گلبول‌هاي قرمز رخ مي‌دهد. معمولا اين افراد گلبول سفيد و پلاكت خونشان نيز به طور همزمان بالا رفته و در سونوگرافي، طحال و كبدشان بزرگ ديده مي‌شود.

 

غلظت خون ثانويه

غلظت خون ثانويه، در افراد مبتلا به بيماري‌هاي ريوي و قلبي سيانوتيك (وقتي خون از سمت راست و از سيستم وريدي وارد سيستم شرياني شود)‌ روي مي‌دهد.

كاهش اكسيژن‌رساني به خون، موجب ترشح هورموني با نام اريتروپويتين (Erythropoetin) از كليه مي‌شود. هورمون اريتروپويتين، عامل رشد گلبول قرمز محسوب مي‌شود و مغز استخوان را براي ساخت بيشتر گلبول قرمز تحريك مي‌كند و كمبود اكسيژن‌رساني به بافت و بدن را با افزايش گلبول قرمز جبران مي‌كند.

 

علل غلظت خون

استرس، شادي و ناراحتي

تعريق و اسهال‌هاي شديد

كار و فعاليت زياد

كاهش حجم پلاسماي خون

افزايش نسبت گلبول‌هاي قرمز به پلاسماي خون

با مصرف سيگار، اكسيژن‌رساني به خون كم شده و غلظت خون ثانويه ايجاد مي‌شود.

آلودگي هوا

ارتفاعات. در اين مناطق ميزان درصد اكسيژن هوا كاهش يافته و افراد مستعد غلظت خون مي‌شوند.

هموگلوبين غيرطبيعي (به صورت ارثي، هموگلوبين به راحتي اكسيژن را تحويل بافت‌ها نمي‌دهد.)

بيماري‌هاي كليوي و كبدي،‌ مي‌توانند در ترشح هورمون اريتروپويتين نقش داشته باشد.

تومورهاي بدخيم كليوي و كبدي در بزرگسالان

تومورهاي مخچه‌اي در كودكان

فيبروم‌هاي رحمي در زنان

خوردن مواد غذايي ناسالم و چرب، روغن نباتي مايع و جامد

خوردن ميوه در غير فصل آن

كم مصرف كردن خوراكي‌هاي خون ساز

سوء تغذيه

زمينه هاي ارثي و مادرزادي

ابتلاي فرد به بيماري‌هاي مختلف (بيشترين علت ابتلا به غلظت خون، وجود بيماري‌هاي ريوي و قلبي مي‌باشد)

افراد گياه‌خوار داراي خون رقيق‌تر و فشارخون و فيبرينوژن پايين‌تري نسبت به افراد هم سن و سال خود هستند

 

علائم غلظت خون

گلگوني چهره

برافروختگي چشم

اختلالات هوشياري

منگي و خواب آلودگي

اختلالات بينايي (به علت پرخوني سيستم اعصاب مركزي)

اختلالات تنفسي

تيرگي رنگ لب (به ويژه هنگام انجام فعاليت‌هاي ورزشي)

كبودي انگشتان دست، لب و زبان بيمار

 

عوارض غلظت خون

افزايش بروز لخته خونافزايش خطر سكته مغزي و قلبي

كند شدن حركت خون در قلب و رگ‌ها

گرفتگي اندام‌هايي نظير دست و پا

افزايش فشار خون بالايي

خونريزي از بيني

سردردهاي غيرطبيعي

تاري ديد

خارش‌هاي پوستي (به خصوص خارش پس از استحمام)

 

تشخيص غلظت خون

با انجام آزمايش خون (CBC) مي‌توانيد از ميزان غلظت خون اطلاع پيدا كنيد.

 

رژيم غذايي براي جلوگيري از غلظت خون

براي كاهش لخته شدن خون از روغن جامد، روغن نارگيل، چربي‌هاي حيواني، گوشت قرمز، دل، قلوه، مغز، پيه گاو و گوسفند خيلي كم مصرف كنيد و به جاي آن از لبنيات كم چرب، ماهي، سبزي و ميوه‌ي فراوان استفاده كنيد.

به طوركلي ميوه‌ها و سبزي‌ها به علت دارا بودن ويتامين C و فيبرهاي محلول و نامحلول، يك عمل حفاظتي در قبال افزايش غلظت خون و كاهش ميزان فيبرينوژن (پروتئيني كه تبديل به لخته خون مي‌شود)‌ و افزايش فشارخون دارند.

 

درمان غلظت خون

كاهش استرس

افزايش مصرف مايعات (مصرف حداقل روزي 8 ليوان مايعات)‌

پرهيز از سيگار و هواي آلوده

فصد خون (گرفتن خون از بيمار)‌ تحت نظر پزشك

 

درمان طبيعي غلظت خون

آلبالو

آب ليموي ترش

موز، زنجبيل، زيره و جعفري

پياز خام سفيد شيرين (افراد داراي غلظت خون و انسداد عروقي نبايد در مصرف پياز پخته زياده‌روي كنند)

آلو به صورت ناشتا، خون را تصفيه مي‌كند.

آويشن، موجب كاهش غلظت خون مي‌شود.

اكليل الملك (ناخنك)، موجب جلوگيري از لخته خون مي‌شود.

انار، انگور و بيد، به عنوان پالايش خون استفاده مي‌شود.

توت سياه، تمشك، تمبر هندي و پاپريكا (فلفل قرمز آمريكايي)، خون را رقيق مي‌كند.

خيار سبز، خرما، خرقه، چوبه، چغندر، جين سينگ و ترشك (رومكس)، خون را تصفيه مي‌كند.

چاي ترش، جلوگيري كننده از غلظت خون مي‌باشد.

كدو مسمايي، سير، چوب چيني، موجب رقيق شدن خون مي‌شود.

زيتون، دارواش (كشمش كولي) و دم اسب، جلوگيري از سفتي عروق مي‌كنند.

هندوانه، والك، گيلاس، كلم، كاسني، غوره، عناب، يونجه، شنبليله، شبدر، سياه دانه، ريواس و زالزالك، زرشك و زغال اخته موجب تصفيه خون مي‌شوند.

هويج، سيب و كرفس موجب باز شدن عروق مي‌شود.

هلو، نعناع، مرزه، ماش و شليل باعث كاهش غلظت خون مي‌شود.

 

مژده به گياهخواران

افرادي كه گياه‌خوارند، نه تنها احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را از خود دور كرده‌اند، بلكه داراي خون رقيق‌تر و فشارخون و فيبرينوژن پايين‌تري نسبت به افراد هم سن و سال خود هستند.

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 11:16 | نويسنده : sasy0098 |
تاريخ : دوشنبه بیست و دوم مهر ۱۳۹۲ | 12:12 | نویسنده :

سرد و خشک اما در اول گرم است (تحفه المؤمنین، صیدنه، مخزن الادویه)

حنا همراه با برگ گردو به اندازه مساوی از هر کدام ضماد و طلای آن جهت رفع بیماری هایی که در مایع شفاف سفیدی چشم(بیضه؛ زلالیه)، جمجمه و شقیقه و سردردهایی که بر اثر افتادن باد و بلغم در سر ایجاد می شوند مفید است.

حنا با زفت و روغن گُل اگر ضماد یا طلا گردد برای زخم های سر و همراه با قطران و روغن زیتون برای رویانیدن مو مفید است.

 

اگر حنا را همراه با آب گشنیز تازه بر پیشانی و گیج گاه(صدغین) طلا یا ضماد کنند. جهت منع ریختن مواد زائد به چشم مفید است و اگر آن را مضمضه کنند با پخته شدۀ آن جهت زخم های دهان و برفک دهان نوزاد مفید است.

اگر حنا را بر کف پای آبله دار و تاول  زده ضماد کنند خصوصاً در ابتدای ظاهر شدن مانع بروز آبله و تاول می شود.

در احادیث آمده است: «حنا سیّد ریاحین است» و خضاب کردن به آن شعار اهل اسلام و ایمان است.

سردرد را از بین می برد و نور چشم را زیاد می کنند و در افزایش نیروی جنسی مفید است:

حنا برای امراض و بیماری های معده، کبد، طحال و مجاری بول و رحم و جذام و طاعون و وبا و... نافع است. خصوصاً آشامیدن مقدار نیم مثقال جرم آن که خیسانده در آب (نقوع) باشد بسیار مفید است.

و نقوع(خیساندۀ) ده مثقال آن جهت یرقان(زردی) و سپرز(طحال) و سنگ کلیه و مثانه و بندآمدن ادرار و رفع احتباس ادرار در مثانه و سقط جنین مفید است. و اگر این خیسانده تا ده روز پی در پی مصرف گردد جهت وبا و زخم های مجاری ادرار و جاری شدن ادرار و خون حیض و روییدن ناخن اصلی به جای ناخن کج و آکله شده(آکله: هر زخمی که گوشت را می خورد) مفید است.

و آشامیدن خیساندۀ آن همراه با هفت مثقال شکر سرخ در هنگام شروع ابتلا به جذام بسیار مفید است و گفته اند اگر یک ماه به صورت مداوم مصرف شود، جذام را زایل می کند. و جوشاندۀ حنا همراه با آب جهت حمره و سوختگی با آتش مفید است. البته جوشانده باید بر روی عضو ریخته شود و طلا کردن آن جهت ورم های گرم که زردآب از آنها می آید مفید است. و همراه با روغن گل جهت رفع جرب(بیماری پوستی گال) مفید است.

جوشاندۀ حنا همراه با آب برگ بید انجیر جهت شقاق مزمن و درد زانو مفید است.

جوشاندۀ حنا همراه با گُل حرف برای فتق مفید است.

ساییده و کوبیدۀ حنا جهت خشک کردن زخم ها مفید است.

ضماد کردن برگ خشک کوبیدۀ آن که سرشته شده باشد همراه با پیه بز جهت مداوای زخم ها خصوصاً زخم های کنار و گوشۀ ناخن مفید است.

اگر تخم حنا را با عسل و کتیرا سرشته کنند جهت تقویت مغز(دماغ) بسیار نافع است.

گُل حنا معتدل و لطیف است. یک مثقال از آن همراه با سه اوقیه(7 مثقال: 1 اوقیه) آب و عسل جهت رفع انواع سردردها و قطع آبریزش بینی و خشک کردن رطوبات مفید است.

و طلا کردن گل حنا همراه با سرکه جهت سردرد ناشی از گرما مفید است.

و طلا کردن گُل حنا به تنهایی جهت فالج و امراض دماغی، مغزی و اعصاب و درد اعصاب و رفع خناق و تسکین دادن زخم ها.

گُل حنا با موم و روغن گُل سرخ جهت درد پهلو و کوفتگی اعضا مفید است.

گُل حنا دارویی مفید برای طحال است جهت ورم و درد و نفخۀ آن مفید است.

اگر در لباس پشمین بگذارند کرم و بید به آن نمی رسد.

البته برگ حنا نیز خاصیت گُل حنا را دارد.

روغن گُل حنا که نام آن «دهن الفاغیه» است مانند روغن گُل سرخ به دست می آید گرم است تقویت کننده مو و نیکو کنندۀ رنگ رخسار است.

روغن برگ حنا تقویت کننده و رفع کننده دردها و تمدد اعصاب و مفاصل است.

حنا¬ مضر است برای حلق و ریه و مصلح آن کتیرا و لعاب بزرقطونا است.

مقدار شربت آن: تا یک مثقال و بیشتر از آن بخورند کشنده است.

جانشین روغن حنا، روغن مرزنگوش است.

حنا رنگ ادرار را تغییر می دهد. (اغراض /1/ص 105)

حنا در درجۀ اول سرد است و خشک در درجۀ دوم. روغن حنا ماندگی(خستگی و کوفتگی) را از بین می برد و پخته شده و جوشاندۀ آن آماسها و ورم های گرم را سودمند است. (اغراض /1/ص 301)

صفت طلی ریش سر کودکان: خبث الفضه، مرداسنگ، اسفیذاج از هر یکی چهار درم، دم الاخوین، گلنار، قنبیل، حنا از هر یکی دو درم، زراوندطویل، مغز بادام تلخ سوخته از هر یکی یک درم، همه کوفته نرم به سرکه تر کنند و به روغن گُل حل کنند و طلا کنند. اگر زردچوبه در این دارو زیادت کنند مقدار دو درم، صواب باشد. (اغراض/1/ص 403)

اندر دهان کودک (برفک) اندکی مامیران و سعد و حنا و شب یمانی پراکنند. (اغراض/1/ص 567)

در قلاع (برفک) خونی و صفرایی حنا و گزمازو و آرد عدس و گلنار و طباشیر و سماق سوده اندر دهان می پرا کنند. (اغراض /1/ص 567)

برای بثرها و ریش ها و گری بگیرند زردچوبه و حنا و زراوند طویل و مرداسنگ و نارپوست همه بکوبند، به سرکه تر کنند و به روغن گُل حل کنند و طلا کنند. (اغراض/2/817)

در انکسارالاُذُن، یعنی شکستگی گوش. علاج: فصد کنند و تلیین نمایند و صبر و مغاث و اقاقیا و راتینج و حنا ضماد سازند به جانب تمایل کسر تا عضو را به هیأت اصلی آرد. (میزان الطب/ ص 71)

در قلاع (جراحت و ریش دهان) اگر سوداوی بود، برگ حنا بخایند و مغز ساق گاو بمالند. (میزان الطب/ ص 80)

نیکو ترین حیل بهر کرم خرد، آن است که حنا و موم سرشته، شافه سازند و بردارند و بعد لحظه مقعد طفل را مقابل چراغ بدارند و کنارۀ مقعد بگشایند و چه بر آن آید، بگیرند و... (میزان الطب/ص 154)

در رطب فصد نمایند و بعد از آن به طبیخ هلیله و شاهتره تنقیه فرمانید و در اصطلاح خون کوشند و زردچوبه و پوست انار و مردارسنگ و حنا باریک ساخته به سرکه و روغن گل طلا سازند. (میزان الطب/ ص 211)

حصف: بثور خرد سرخ است که با خارش شدید و خَلش باشد و آن را شوکی نیز گویند. و علاجش بعد فصد و اسهال صفرا، نمک و حنا به سرکه مالیدن است.(میزان الطب/ ص 212)

روغن حنا: گرم کننده و نرم کننده است و لذا خاصیت باز کنندۀ دهانۀ رگها را دارد. و اگر آن را به تنهایی یا به صورت مخلوط در موم روغن مورد استفاده قرار دهند برای دردهای رحم و اعصاب و شوصه و نیز شکستگی استخوان ها سودمند خواهد بود. آن را در تهیۀ مرهم های مخصوص خناق و ورم های گرم به وجود آمده در بیخ ران و همچنین در تهیۀ روغن های از بین برندۀ خستگی و ماندگی مورد استفاده قرار می دهند.

برگ حنا قابض است و بنابراین اگر آن را بجوند برفک دهان و زبان و نیز زخم های دهان را که جمر نامیده می شوند درمان خواهد نمود.

ضماد آن برای ورم های گرم سودمند است. مایع حاصل از پختن آن را روی موضع سوخته با آتش می ریزند و اگر آن را با سرکه روی پیشانی ضماد نمایند سردرد را تسکین خواهد داد.

مسوح یا فرآوردۀ مالیدنی تهیه شده از آن گرم کننده بوده و اعصاب را نرم می سازد.

خاصیت برگ و شاخه های حنا مرکب است زیرا در این اندام ها خاصیت حل کننده ای وجود دارد که گرم معتدل بوده و از جوهری مائی مشتق شده است، و نیز در آنها خاصیت قابضی وجود دارد که سرد بوده و از نوعی جوهر خاکی مشتق گردیده است. از این رو مایع حاصل پس از پختن حنا را روی موضع سوخته با آتش می ریزند.

همچنین حنا را برای درمان ورم های ملتهب و جمر مورد استفاده قرار می دهند. چون آنها را بدون وارد کردن هر گونه آسیب و سوزشی خشک می گرداند. همچنین برای آن دسته از زخم های دهان که سبب خارجی نداشته و به ویژه زخم هایی که از جنس برفک هستند مفید است. برای برفک به وجود آمده در دهان کودکان نیز سودمند می باشد. حنا در اول سرد و در درجۀ دوم خشک است.

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 11:13 | نويسنده : sasy0098 |

ترشی مخلوط

 

موادلازم :

گل کلم  5/1 کیلوگرم
برگ کلم  5/0 کیلوگرم
سبزی معطر پاک کرده   5/0 کیلوگرم
فلفل دلمه ای   3 عدد متوسط
کرفس خرد شده  5/0 کیلوگرم
لوبیا سبز خردشده  250 گرم
هویج خرد شده 5/0 کیلوگرم
سیر  2 بوته
فلفل سبز تند  4-3 عدد
بادمجان  1 کیلو
پیاز ریز 5/0 کیلوگرم
موسیر خشک  100 گرم
سیب زمینی ترشی 5/0 کیلوگرم
نعنای خشک  یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل  به اندازه لازم
زردچوبه  یک قاشق غذاخوری
ادویه ترشی  2 قاشق غذاخوری
سرکه  به اندازه لازم

طرز تهیه

گل کلم ها را به طور کامل تمیز کرده و می شوییم. برگ کلم را به صورت مربع های کوچک برش می دهیم.

بادمجان ها را به صورت مکعبی بریده و با یک و نیم لیوان سرکه می پزیم.

سیب زمینی ترشی، کرفس، لوبیا سبز، فلفل سبز تند، سبزی معطر، فلفل دلمه ای و هویج را خرد می کنیم. سیر را هم به صورت حلقه های نازک خرد می کنیم.

موسیر را خیس کرده و چند بار آب آن را عوض می کنیم.

پیازهای ریز را شسته و خشک می کنیم. سپس همه مواد را با هم مخلوط می کنیم. در نهایت ادویه ترشی ( طرز تهیه آن در پایین آورده شده است )، زردچوبه ، نمک، فلفل و نعنای خشک را می افزاییم. سپس سرکه را به اندازه ای اضافه می کنیم تا به طور تقریبی روی مواد را بگیرد ( نه به طور کامل ).

مواد لازم برای ادویه ترشی :

پودر گلپر 100 گرم
پودر تخم گشنیز 50 گرم
پودر زیره سبز 50 گرم
ریشه جوز بویا ( پودر شده )  25 گرم
جوز رنده شده  2عدد
دارچین  یک قاشق سوپ خوری
فلفل سیاه  یک قاشق سوپ خوری
فلفل سبز  یک قاشق سوپ خوری
پودر رازیانه 50 گرم

تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم. ادویه ترشی آماده است.

* توجه

- با پارچه ای تمیز، آب اضافی هر یک از سبزیجات را بگیرید.

- سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعناع و ... است.

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 11:12 | نويسنده : sasy0098 |

با کمی دقت می‌توان دریافت که درمان تمام بیماری‌های انسان در گیاهان موجود در طبیعت هم وجود دارد. امیدواریم که با استفاده از این داروهای گیاهی، زندگی با نشاط و طولانی را تجربه کنید.

عرق گیاهی اسطوخودوس (مفرح اعصاب): رفع اضطراب، ضد تشنج، آرام بخش، خواب آور، تقویت کننده مغز و اعصاب.

عرق گیاهی شنبلیله (دیابت): علاج قند خون از راه فعال کردن لوزالمعده و تولید انسولین طبیعی.

عرق گیاهی شوید (چربی سوز): پایین آورنده کلسترول، تری گلیسیرید خون و چربی‌های زائد.

عرق گیاهی برگ زیتون (فشار خون): پایین آورنده فشار خون، فیبرینولیتیک، کنترل آرتیمی‌های قلبی.

عرق گیاهی شیرین بیان (زخم معده): ضد اسپاسم ضد ترشح اسید معده، رفع التهاب دستگاه گوارش، زخم اثنی‌عشر و زخم معده.

عرق گیاهی ترخون (اشتها آور): افزایش اشتها، چاق کننده، تقویت عمومی بدن، صفرا زدا.

عرق گیاهی خارشتر (سنگ شکن): دفع سنگ‌های کلیه و مجاری ادرار با منشأ اگزالات کلسیم، ضد اسپاسم، قولنج‌های کلیوی، عفونت.

عرق گیاهی آویشن (هربال کلد): رفع علائم سرماخوردگی، سینوزیت و آنفولانزا، ضد سرفه، خلط آور و ضد التهاب دهان و گلو، عفونت بدن.

عرق گیاهی زیره (لاغری): چربی سوز، رفع اشتهای کاذب، از بین بردن چربی‌های زیر پوستی.

عرق گیاهی شاهتره (جوش و آکنه): درمان آکنه، رفع جوش‌های چرکی زیر پوستی و نوک سیاه، تقویت کبد.

عرق گیاهی گشنیز (حساسیت و آلرژی): رفع حساسیت‌های پوستی و فصلی، اگزما، رفع خارش جوش، کورک و لک صورت، ضعف و تنبلی کبد.

عرق گیاهی سنبل‌الطیب (تقویت قلب): تقویت عضلات قلب، تپش قلب و تنظیم ضربان، رفع احتقان قلب، کنترل فشار خون عصبی.

عرق گیاهی زنیان (مفاصل): رفع دردهای آرتروز و مفاصل، اسپاسم عضلانی، روماتیسم، رفع آرتریت، رفع دردهای سیاتیک، نقرس.

عرق گیاهی کاکوتی (کولیت): مکمل و درمان التهاب روده‌ای، کولیت، کولیت زخمی.

عرق گیاهی گزنه (پروستات): درمان هیپر پلازی پروستات، تکرار ادرار، سوزش و درد هنگام دفع ادرار.

عرق گیاهی نسترن (مفتح قلب): رفع تصلب شرایین، گرفتگی عروق کرونر، واریس.

عرق گیاهی گل زوفا (آسم): رفع علائم آسم (اسپاسم ریه و خلط آور)، ضد سرفه.

عرق گیاهی بابونه (روماتیسم): رفع علائم روماتیسم (کاهش درد و التهاب، رفع عفونت).

عرق گیاهی دارچین (سینوزیت خوراکی): رفع علائم سینوزیت (نزله، سردرد و التهاب).

عرق گیاهی گل رومی (یبوست و گوارشی): مشکلات گوارشی، احساس نفخ، یبوست.

عرق گیاهی بادرنجبویه (کم خونی): کم خونی، کمبود آهن، تقویت عمومی بدن.

عرق گیاهی مورد (تقویت پیاز مو): کمک به رویش مجدد مو، ضد ریزش، سفیدی مو.

دم کرده پونه

عرق گیاهی پونه (شب ادراری): شب ادراری کودکان، تقویت مثانه، تکرار ادرار بزرگ‌سالان، رفع افتادگی مثانه.

عرق گیاهی خارخاسک (سنگ مثانه و کیسه صفرا): دفع سنگ‌های مثانه و کیسه صفرا و مجاری ادرار با منشأ اگزالات کلسیم، ضد اسپاسم.

عرق گیاهی هل (هاضم): باد شکم، دل درد، دل پیچه، چنگ زدن، اسپاسم، قولنج، مقوی دستگاه گوارش.

عرق گیاهی گل ختمی (عفونت بدن): دفع عفونت دستگاه ادراری، سوزش ادرار.

عرق گیاهی بومادران (ضد انگل): رفع کرمک، کرم آسکاریس، کیست ژیاردیا.

عرق گیاهی بولاع اوتی (تیروئید): رفع اختلالات غده تیروئید (کم کاری).

عرق گیاهی یونجه (پوکی استخوان): رفع علائم پوکی استخوان، نازک شدن استخوان.

عرق گیاهی آنیسون (میگرن): رفع علائم میگرن، درد ضربان‌دار یک طرف سر یا دو طرف، تهوع و استفراغ، درد پشت سر.

عرق گیاهی بید (تب بر): رفع تب بالای مداوم یا متناوب و تب‌های دیگر، مسکن.

عرق گیاهی بهار نارنج (افسردگی): رفع علائم افسردگی، خستگی، تمرکز ضعیف، استرس زیاد.

عرق گیاهی میخک (آرام بخش): کوفتگی عضلات و استخوان، درد بدن، مهار پروستاگلاندین‌ها.

عرق گیاهی گلپوره (ایمنی بدن): تقویت کننده قدرت دفاعی بدن، مقوی و نیرو دهنده.

عرق گیاهی گل سرخ (افسردگی): ضد افسردگی، اضطراب، استرس، نشاط آور.

عرق گیاهی کاسنی (یائسگی): رفع علائم یائسگی، گر گرفتگی، عرق شبانه، تب بدن، احساس آشفتگی.

عرق گیاهی رزماری (انرژی): مکمل خوراکی انرژی‌زا، افزایش انرژی و وزن، حجم ساز، سرشار از ویتامین، رشد عضلات و استخوان.

عرق گیاهی ورون (حافظه): تقویت هوش و حافظه، تقویت تمرکز حواس، ضد اضطراب، استرس و آلزایمر.

عرق گیاهی تمشک (تصفیه خون): تصفیه خون و رقیق نمودن خون، تب بر، درمان آبله.

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 11:11 | نويسنده : sasy0098 |

پرسش: دخترم اخیراً دچار مشکل در صحبت کردن شده است و لکنت زبان گرفته است، لطفاً راهکار رفع این مشکل را بیان فرمایید.

پاسخ:

–         خیلی نگران نباشید، احتمالاً مشکل کودک شما از یک مسئله روحی و روانی نشات می­گیرد که در او تاثیر گذاشته است مثلاً ترس از چیزی که با توجه به سن کودک باید بررسی و درمان صورت پذیرد.

–         حتماً تغذیه سالم داشته باشند.

–         نقداً از ایجاد استرس به کودک خودداری نمایید و محیطی آرام برای ایشان ایجاد کنید.

–         دم­کرده­ هایی که به ایشان آرامش می­ بخشد مثل گل­ گاوزبان و سنبل­ الطیب یا بادرنجبویه یا اسطوخدوس را مرتباً روزی ۲ فنجان به کودک بخورانید.

–         هر روز کمی عاقرقرحا و آویشن و نمک آسیاب کرده و کودک داخل دهان نگه دارد و کمی هم با دست روی زبان را با آ­ن­ها مالش دهید.

–         جوشانده همین مواد را هم در دهان بصورت دهان شویه استفاده کنید.

–         سیب رنده شده (ترجیحاً سیب قرمز با پوست) را داخل ترکیب عرق بیدمشک و گلاب ریخته و به کودک بخورانید (در ظرف چینی باشد بهتر است).

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 11:6 | نويسنده : sasy0098 |

روغن زرد

به نام خدا

روغن زرد چیست ؟

روغن زرد در واقع یکی از فراورده های حیوانی است که از شیر گاو  یا گوسفند تهیه می شود به این ترتیب که پس از تهیه کره از ماستی که از شیر تازه بدست آمده , این کره را می جوشاننده تا آب و دوغ موجود در کره بکلی از بین برود و تبخیر شود که ماحصل کار روغنی است خوش عطرو به رنگ زرد
دلیل تهیه روغن زرد ؟
در قدیم که دستگاه های سرمایشی مانند امروزه فراوان نبود نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی امکان پذیر نبود , لذا مردم دامدار مجبور بودند برای نگداری فرآورده هایی که از شیر تهیه می شد مثل ماست و کره فکری بکنند که مدت طولانی بتوانند آنها را نگهداری و مصرف نمایند , یکی از این کارها که در رابطه با نگهداری کره انجام میشد تبدیل کردن کره به روغن بود که به جوشاندن و حذف آب و دوغ موجود در کره امکان نگهداری آن را برای مدت طولانی فراهم می کرد
انواع روغن زرد؟
روغن زرد معمولا یا از شیر گاو تهیه می شود یا از شیر گوسفند و بدلیل اینکه به طور طبیعی گاو مدت زمان بیشتر از گوسفند شیر می دهد لذا شیر گاو فراوان تر و لذا ارزان تر است و در نتیجه روغن زرد گاو نیز ارزان تر و بیشتر است
خواص روغن زرد ؟
طبق روایتی حضرت رسول اکرم ص  می فرمایند :" گوشت گاو درد است و شیرش دوا و گوشت گوسفند دوا است و شیرش درد " و در روایتی دیگر امام صادق ع می فرمایند :" شیر گاو دواست " و در روایتی دیگر امام صادق ع می فرمایند : شیر برای انسان ضعیف خوب است و گوشت می رویاند و استخوان را محکم می کند
طبق روایاتی که گفته شد نتیجه می گیریم شیر گاو بهتر از شیر گوسفند است ( البته به شرطی که نان خشک کپک زده به حیوان نداده باشند  ) لذا خواصی که برای شیر وجود دارد برای فرآورده هایی نیز که از آن شیر بدست می آید به طبع وجود خواهد داشت و در نتیجه بهتر است با توجه به اینکه روغن زرد  گوسفندرگرانتر و دستنیافتنی تر است و از طرفی خواص کمتری نیز نسبت به روغن زرد گاو دارد در پخت و پز و استفاده روزانه کمتر از روغن زرد گوسفند استفاده شود
مضرات روغن زرد ؟
با توجه به اینکه روغن زرد دارای کالری بالایی است و از طرفی بسیار خوش مزه و لذیذ می باشد در خوردن آن افراط نکنید چون در دراز مدت ممکن است دچار افزایش وزن , چربی خون و یا از این دست بیماری ها شوید و اگر می بینید اشخاصی که در روستاها زندگی می کنند و ازاین روغن به فراوانی استفاده می کنند بسیار قوی و سرحال هستند بهتر است بدانید به این دلیل است که فعالیت بسیاری در روستا وجود دارد که تنها به کمک دست قابل انجام است و در نتیجه به طور روزانه فعالیت بدنی زیاد و سوخت و ساز بالایی در بدن این اشخاص اتفاق می افتد که مانع از افزایش وزن و سایر بیماری های مرتبط با آن  می شود البته با توجه به گرم بودن مزاج روغن زرد و سرد بودن مزاج غالب روغنهای گیاهی که به عنوان روغن مایع امروزه استفاده می شوند , آنها نیز به مرور شخص را دچار بیماری هایی از قبیل تصلب شاریین خواهد کرد و در نتیجه بهتر است در طول روز و در طول هفته از روغن های متفاوتی از جمله روغن زرد و روغن دنبه و روغن زیتون و روغن کنجد نیز استفاده نمود تا ضمن جلوگیری از بیماری  از فواید آنها نیز برخوردار شوید
طرز تهیه روغن زرد در منزل ؟
مقدار نیم کیلو کره گاوی تازه از لبنیات فروشی محل تهیه کنید و درون ظرفی سه الی چهار برابر مقدار کره تان بریزید و روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید و  مقدار یک قاشق چایخوری نمک درون ظرف بریزید و صبر کنید تا کره بکلی از حالت انجماد به حالت مایع درآید حالا کم کم مقدار یک قاشق غذاخوری آرد را درون مایع ریخته و به آرامی هم بزنید تا درآن حل شود و سعی کنید آرد گلوله گلوله نشود , بعد از این کار باید تا پایان کار مرتب محتویات ظرف را هم بزنید به دو دلیل که در واقع فوت کار می باشند اول اینکه آرد بعد از چند لحظه ته نشین می شود و چون در تماس بیشتری با حرارت ظرف است در نتیجه ظرف ته می گیرد و  می سوزد , دوم اینکه بعد از حدود ده الی 15 دقیقه که روغن می جوشد وقتی دمای آن به حدود 90 الی 100 درجه سانتیگراد که می رسد آب درون آن بسرعت شروع  به تبخیر شدن می نماید و به اصطلاح ظرف سر می رود و روغن به صورت کف از ظرف خارج شده و می ریزد که در این حالت باد تند تر ظرف را هم زد و بزرگ بودن ظرف اینجا بدرد می خورد و مانع از ریخت کف روغن به بیرون از ظرف می شود که برای بهتر شدن عملکرد و کمتر شدن کف بهتر از مقداری روغن را با ملاقه یا هر وسیله دیگر که هم می زنید از ارتفاع بالاتری در حدود ده الی 20سانت بالاتر از سطح مایع درون ظرف بریزید تا کف ها بهتر بخوابد , به محض اینکه کفها کامل خوابید بلافاصله ظرف را از روی شعله بردارید و بگذارید به آرامی سرد شود و درصورتیکه کمی در این مرحله تعلل کنید احتمال سوخت روغن زیاد است بعد از اینکه روغن سرد شد آن را درون یک ظرف شیشه یا پلاستیکی بریزید و در یک مکان خنک نه خیلی سرد مثل یخچال بگذارید و کم کم مصرف نمایید
طرز مصرف روغن زرد ؟
روغن زرد را می توان مانند تمام روغن های برای پخت و پز غذا استفاده نمود ضمن اینکه می توان آن را مانند کره هنگام سرو برنج یا هر غذای دیگر روغن آن ریخت تا غذا چرب تر شود و استفاده نمود , همچنین می توان از روغن زرد به دلیل تحمل دمای بالا برای سرخ کردن استفاده نمود , عده  ای نیز از روغن زرد بجای کره در صبحانه در کره مربا یا کره عسل استفاده می نمایند که به عنوان یک صبحانه مقوی
و خوش مزه می تواند انتخاب خوبی باشد
نکته : باتوجه به اینکه معمولا کارهایی که امروزه افراد انجام می دهند و بخصوص مشاغل شهری از فعالیت بدنی زیادی برخوردار نیستند و افراد از تحرک کافی  برخوردار نیستند لذا انرژی آزاد شده از غذاهای پر کالری نظیر روغن زرد بسیار زیاده بوده و مابقی چربی در بدن ذخیره شده و منجر به چاقی می شود به همین دلیل پیشنهاد می شود حتی الامکان از روغن زرد استفاده نکرده و جایگزین آن از کره آنهم کره گاوی محلی که از لبنیات فروشی ها تهیه می کنید استفاده نمایید و از کره های بسته بندی که حاوی مواد نگهدارنده و افزودنی ها است استفاده ننمایید و درصورت خوردن کره و روغن زرد حتی الامکان در طول روز ورزش و تحرک کافی داشته باشید

موفق و سلامت باشید

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 11:0 | نويسنده : sasy0098 |

پرسش: با توجه به اينكه در آيه اي از آيات قرآن گفته است كه ما روغن گوشتي(دمبه گوسفند) را براي مسلمانان قرار داديم و اين نعمت را از يهوديان گرفتيم( همان طور كه اگر مشاهده كرده باشيد گوسفندان آنان به جاي دمبه، دم دارند) پس حتما روغن گوشتي خوب است كه خداوند چنين آيه اي را در قرآن اورده است، پس چرا دكترهاي ما انديشمندان ما مي گويند روغن گوشتي را از سبد غذاييتان حذف كنيد؟ پس حتما خداوند به ضرر ما مسلمانان كار كرده يا نمي دانسته است كه روغن گوشتي براي ما انسانها مضر است.

 

پاسخ:

خداي تعالي فرموده است: « وَعَلَى الَّذِينَ هَادُواْ حَرَّمْنَا كُلَّ ذِي ظُفُرٍ وَمِنَ الْبَقَرِ وَالْغَنَمِ حَرَّمْنَا عَلَيْهِمْ شُحُومَهُمَا إِلاَّ مَا حَمَلَتْ ظُهُورُهُمَا أَوِ الْحَوَايَا أَوْ مَا اخْتَلَطَ بِعَظْمٍ ذَلِكَ جَزَيْنَاهُم بِبَغْيِهِمْ وِإِنَّا لَصَادِقُونَ ــــ و بر يهوديان هر [حيوان] چنگال‏دارى را حرام كرديم و از گاو و گوسفند ، پيه آن دو را بر آنان حرام كرديم به استثناى پيه‏هايى كه بر پشت آن دو يا بر روده‏هاست ‏يا آنچه با استخوان درآميخته است اين [تحريم] را به سزاى ستم‏كردنشان به آنان كيفر داديم و ما البته راستگوييم»﴿انعام: 146﴾

طبق اين آيه، روغن حيواني ذاتاً چيز بدي نيست؛ بلكه خدا براي اينكه قوم يهود را تنبيه نمايد، آنها را از اين نعمت محروم ساخت. لذا آيه صراحت دارد كه اين تحريم براي مجازات آنهاست، نه به خاطر ضرر داشتن روغن حيواني. پس اين حكم فقط در خصوص يهود است. هم قبل از انها خوردن روغن مجاز بوده هم بعد از آنها.

توجّه شود كه در اسلام، تمام روغنهاي غير نجس، حلال مي باشند؛ چه روغن حيواني و چه روغن نباتي. البته بين روغن ها به خوردن برخي از آنها توصيه شده و در مورد برخي فرموده اند كه هر چه كمتر مصرف شود بهتر است. در اين خصوص در انتهاي بحث مطالبي تقديم حضور خواهد شد.

 

 

روغن حيواني از نظر پزشكان

الف. شعار بد بودن روغن حيواني از كجا آمد؟

ابتدا غربي ها بودند كه اين شعار را مطرح ساختند و پزشكان ما نيز با استناد به مقالات آنها اين شعار را مطرح نمودند؛ بدون آنكه در داخل كشور خودمان تحقيقي در اين رابطه انجام دهند. امّا غربي ها منظورشان از روغن حيواني چيست؟ آنها از گوسفند و گاو كمتر روغن مي گيرند. عمده منبع روغن حيواني غربي ها، خوك، نهنگ و فك دريايي است؛ كه هر سه ي آنها از نظر اسلام، حرام گوشت مي باشند و روغن حاصله از آنها نجس مي باشد. امّا پزشكان ما بي توجّه به اين مسأله، سخنان غربي را در مورد روغن حيواني ايراني هم تعميم مي دهند. البته مقصّر هم نيستند. چون در دانشگاه آنها درس خوانده بودند و با آن فرهنگ بزرگ شده بودند. پزشكان بعدي را هم همان پزشكان قبلي تربيت نمودند.

ب. توطئه اي حساب شده براي بد نام كردن روغن حيواني

زماني كه روغن نباتي به شكل صنعتي آن گسترش يافت، كسي به آن اقبالي نداشت. افراد مثلاً هفتاد، هشتاد ساله يادشان هست كه آن زمان، وقتي كسي روغن نباتي مي خريد، موقع بردن به خانه قايم مي كرد كه تا همسايه ها نبينند كه روغن نباتي مي خورد. لذا ملاحظه مي كنيد كه حتّي هنوز هم كه پيرمردها مي خواهند از جوانهاي امروزي و تنبلي و ضعف بدني آنها انتقا كنند، مي گويند: تقصير خودشان نيست؛ نسل روغن نباتي هستند.

كارخانجات روغن نباتي براي غلبه بر اين فرهنگ مردمي، دست به دامن علم شدند؛ و با تحقيقات ساختگي مدّعي شدند كه روغن حيواني مضرّ است و روغن نباتي رايج، مفيد مي باشد؛ و با همين ترفند روغن حيواني را به نفع روغن نباتي مغلوب ساختند. از آن پس نيز هر چه تحقيقات مي شد، فوق براي كشف مضرّات روغن حيواني بود نه براي كشف فوايدش. حال آنكه هر مادّه اي براي بدن،هم فايده دارد هم ضرر. لذا روشن منطقي آن است كه بين ضررها و فوايدش مقايسه شود تا ببينيم كداميك بر ديگري مي چربد. و الّا اگر بخواهيم به خاطر ضرر داشتن چيزي آن را كنار بگذاريم، اكثر موادّ غذايي را بايد كنار گذاشت. لذا عدّه اي از متخصّصان تغذيه ـ كه به تحقيقات سابق شكّ كرده بودند ـ مستقلّ از جامعه ي علمي، كه معمولاً در چنگال سرمايه داران اسير است، دست به تحقيقات زدند؛ و پرده از واقعيّتهايي برداشتند. لذا امروزه مي بينيم كه در باب روغنها بين دو گروه از محقّقان، نزاعي درگرفته است. محقّقاني كه تحت سلطه ي سرمايه داران هستند ـ چه خود بدانند و چه ندانند ـ هنوز روغن نباتي را تبليغ مي كنند؛ امّا محقّقان ضدّ سيستم سرمايه داري حاكم بر جهان، اين باور را، زير سوال مي برند.

واقعيّت جهان امروز چه مي گويد؟

امروز مي دانيم كه مصرف روغن حيواني ـ چه چربي روي گوشت و چه كره ـ بسيار پايين مي باشد؛ و اكثريّت قريب به اتّفاق مردم، از روغن نباتي استفاده مي كنند. پس طبق ادّعاي طرفداران روغن نباتي، بايد آمار تلفات با بيماري هاي قلب و عروق پايين آمده باشد. امّا واقعيّت درست عكس اين را نشان مي دهند. طبق آمارهاي جهاني و داخلي، امروز بزرگترين عامل مرگ و مير در ايران و جهان و بخصوص كشورهاي پيشرفته، بيماري هاي قلب و عروق است. و جالب اينجاست كه هر جا مردم به سبك قديم زندگي مي كنند، و دسترسي زيادي به روغن نباتي ندارند، آمار اين گونه بيماري ها پايينتر است. پس چرا باز اين همه از روغن حيواني بد مي گويند و از روغن نباتي تعريف و تمجيد مي كنند؟ قضيّه روشن است. روغن نباتي براي عدّه اي فوايد فراوان دارد؛ البته نه براي بدنشان بلكه براي جيبهايشان. چون روغن نباتي همان گونه كه مردم را چاق مي كند، جيبهاي آنها را هم چاق مي كند. پس به هر قيمتي شده بايد بازار خود را حفظ كنند؛ حتّي اگر به قيمت اسير گرفتن علم و تحقيقات باشد. تحقيقات يك محقّق بي پول، در جهان علم ارزشي ندارد؛ تحقيقات وقتي ارزش مي يابد كه از طرف يك مركز بزرگ تحقيقاتي باشد. امّا بودجه ي يك مركز بزرگ تحقيقاتي از كجا تأمين مي شود؟ روشن است؛ از طرف آنهايي كه دوست ندارند كسي از روغن نباتي بد بگويد. لذا تحقيقات افراد به دور از حمايت سرمايه داران، همواره در حاشيه است. در سطور زير به نظر اين گونه محقّان هم اشاراتي مي كنيم؛ كه در رسانه هاي جمعي منتشر شده اند.

خبرگزاري ايرنا خبر زده است:

« پزشكان قلب و عروق توصيه مي‌كنند: مصرف روغن حيواني و كره سنتي براي سلامت قلب و عروق مفيد است. يك فوق تخصص قلب و عروق در گفت و گو با خبرنگار ايرنا مي‌گويد: مصرف روغن حيواني كه به روش سنتي تهيه مي‌شود بويژه روغن حيواني كرمانشاهي براي سلامت قلب خيلي خوب است. دكتر محمدرضا سعيدي گفت: در تحقيقات انجام شده توسط محققان دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه به اثبات رسيده كه مصرف روغن حيواني سنتي براي سلامت قلب مفيد است و بايد از مصرف روغن‌هاي نباتي جامد و يا حيواني صنعتي خودداري كرد.

كارشناس مسوول بيماريهاي غير واگير دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه نيز مي‌گويد: كارشناسان در خصوص بيماري‌هاي قلب و عروق در يك برنامه تحقيقاتي چهار ساله به اين نتيجه رسيده‌اند كه مصرف روغن نباتي جامد يكي از عوامل مهم خطرساز براي قلب و عروق است.

دكتر ناهيد خادمي گفت: ۹۱/۳درصد از جمعيت استان كرمانشاه براي پخت و پز از روغن نباتي جامد مصرف مي‌كنند.

وي افزود: براساس اطلاع رساني و برپايي همايشهاي پزشكي و آگاهي دادن به مردم در مورد مضرات مصرف روغن نباتي جامد، مصرف روغن جامد در سال ۸۵نسبت به سال ۸۴حدود ۱۰درصد كاهش يافت.

وي گفت: در سال گذشته تقريبا ۸۱/۳درصد جمعيت استان از روغن نباتي جامد استفاده مي‌كنند.

دكتر خادمي تصريح كرد: جايگزين كردن روغن مايع به جاي روغن نباتي جامد و استفاده از روغن حيواني نقش بسزايي در كاهش ابتلا به بيماريهاي قلب و عروق دارد.

وي گفت: وزارت بازرگاني مي‌تواند با جايگزين كردن روغن مايع به جاي روغن نباتي جامد در سيستم توزيع كالاهاي كوپني موجب كاهش مصرف روغن نباتي جامد در كشور شود.

وي گفت: البته براي كاهش بيماريهاي قلب و عروق در كشور بايد مردم پنج اقدام اساسي را رعايت كنند.

دكتر خادمي افزود: كاهش مصرف نمك، كاهش مصرف چربي ها، كاهش مصرف شكر، افزايش مصرف ميوه، سبزيحات و ماهي و افزايش فعاليتهاي بدني پنج اقدامي است كه اگر مردم رعايت كنند ۵۰درصد خطر ابتلا به بيماريهاي قلب و عروق كاهش خواهد يافت.»

 

خبري ديگر از خبرگزارى جمهورى اسلامي (ايرنا):

«مصرف مداوم روغن حيواني سبب افزايش طول عمر مي شود

دكتر محمد عزيزخاني روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا مركز استان تهران افزود: تحقيقات نشان مى دهد كه اسيد آراشيدونيك روغن هاى حيوانى سبب افزايش HDLليپوپروتئين هاى با وزن بالا) و كاهش LDL(ليپو پروتئين هاى با وزن سبك كه خطرناك هستند)، مى شود. وى اظهار داشت: از نظر طب سنتي، روغن حيوانى داراى خواص بى شمارى از جمله استخوان سازي، كاهش غلظت خون، كاهش چربى هاى زايد شكم، شادابى و سفيدى پوست و سمّ زدايى از بدن است. وى افزود: تغذيه سلول هاى عضله قلب از اسيدهاى چربى است كه تنها در روغن حيوانى به وفور يافت مى شود. مدير كلينيك طب ايرانى گفت: همچنين، يكى از بهترين درمان هاى چاقي، مصرف مداوم روغن حيوانى با غذا است. عزيزخانى تاكيد كرد: روغن حيوانى بهتر است به جاى روغن نباتى و روغن مايع مصرف شود؛ زيرا روغن نباتى يا روغن هاى هيدروژنه جامد سبب افزايش كلسترول و ترى گليسيريد شده و در عروق بدن و قلب رسوب مى كند. وى افزود: مواد رنگ بر و مواد نگهدارنده افزوده شده به روغن نباتي، داراى تركيبات شيميايى مضر و خطرناكى هستند. عزيزخانى گفت: روغن هاى مايع نيز تفاوت چندانى با روغن نباتى ندارند و على رغم تبليغات كارخانه هاى سازنده آن و برخى پزشكان، درعمل شاهد هستيم كه مصرف روغن مايع، سبب افزايش كلسترول و ترى گليسيريد مى شود. وى افزود: مصرف كره گياهى و مارگارين نيز در رسوب كلسترول در عروق و بيمارى هاى ايسكميك قلب ( بيمارى هايى كه قلب در آن حالت كم خون است اما هنوز كاملا از كار نيافتده)، نقش موثرى دارد و از عوامل بروز سكته قلبى است

 

نگرش اسلامي به روغن.

طبق احكام اسلام، خوردن هر نوع روغني جايز است. دقّت شود! جايز است؛ نه اينكه هر روغني توصيه شده است. يعني خداي تعالي نه روغن حيواني را حرام كرده نه روغن نباتي را؛ لكن به مصرف برخي روغنها توصيه هم شده است؛ كما اينكه از مصرف برخي روغنها نهي هم فرموده اند؛ يعني گفته اند: به جاي فلان روغن، بهتر است از فلان روغن استفاده كنيد. پس دقّت فرماييد كه توصيه به روغن بهتر، به معني حرام كردن روغن ديگر نيست.

طبق احاديث منقول از اهل بيت(ع)، روغن زيتون بر تمام روغنها ارجحيّت دارد. فوايد زيادي نيز در روايات بر خوردن زيتون و روغن آن ذكر شده است. در قرآن كريم نيز از زيتون تعريف و تمجيد شده تا آنجا كه خداوند متعال به زيتون سوگند خورده است. خداي تعالي در سوره ي عبس وقتي مي خواهد غذاها را براي انسان بشمارد ترتيبش چنين است: حبوبات، انگور، سبرزيجات، زيتون، خرما، محصولات باغي، ميوهاي تر و خشك. دقّت شود! هر ميوه اي محصول باغي نيست؛ مثلاً هندوانه ميوه است ولي باغي نيست. ملاحظه مي فرماييد كه در اين ترتيب، زيتون جزء متقدّمين است. البته قبل از حبوبات، هم غلات قرار دارند كه ذكر نشد. چون در اينكه غلّات غذاي اصلي حساب مي شوند كسي ترديدي ندارد. در آيه ي 35 نور نيز از درخت زيتون با عنوان « شَجَرَةٍ مُبارَكَةٍ زَيْتُونَة ـــ درخت مبارك زيتون» نام برده است.

بعد از زيتون، از روغن گاو تمجيد شده است. امّا اهل بيت(ع) توصيه نموده اند كه افراد مسنّ، شبها از غذاي روغني اجتناب كنند؛ بخصوص از روغن حيواني.

امّا از چربي گوسفند در روايات، مذمّت شده و فرموده اند كه چربي گاو، شفاست ولي چربي گوسفند، بيماري آور است. امّا در مورد گوشت، فرموده اند: گوشت گوسفند، شفاست و گوشت گاو بيماري آور است. البته در احاديث اهل بيت(ع) به نحو مطلق، از زياد خوردن گوشت نهي شده است. طبق روايات، بسيار خطرناك است كه كسي دو وعده ي پشت سرهم غذاي گوشتي بخورد. از طرف ديگر فرموده اند: كسي بيش از چهل روز، خوردن گوشت را ترك نكند؛ كه احتمال ديوانه شدنش وجود دارد.

 

سخن آخر:

پس دقّت شود كه خداي تعالي به خوردن روغن حيواني به نحو مطلق توصيه نكرده است؛ بلكه خوردن هر نوع روغني را فقط جايز دانسته است. امّا به روغن زيتون توصيه ي اكيد نموده است. در روايات نيز در عين اينكه خوردن هر ونه روغني را جايز دانسته اند، فرموده اند: بهترين روغن، روغن زيتون است. روغن گاو خوب است و روغن گوسفند زيان دارد (البته نه در حدّي كه خوردنش حرام باشد). گوشت گوسفند مفيد است (البته به شرطي كه افراط نشود)، و گوشت گاو زيان دارد(البته نه در حدّي كه خوردنش حرام باشد). در اسلام، هر جا خوردن چيزي تحريم شده، يعني ضررهاي آن در قياس با فوايدش بيشتر مي باشد؛ و هر جا خوردن چيزي تحريم نشده، يعني فوايدش بيش از ضررهاي آن است؛ و اگر از خوردن چيزي نهي نموده اند بدون تحريم آن، يعني با اينكه ضررش كمتر از فايده اش مي باشد، امّا ضررش قابل توجّه است. لذا جايگزين بهتري براي آن توصيه نموده اند. و اگر از ترك خوردن چيزي نهي نموده اند، يعني ترك خوردن آن، ضررهاي جدّي دارد.

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 10:58 | نويسنده : sasy0098 |

خواص و مضرات روغن ها

خواص و مضرات روغن ها 

(روغن زيتون – روغن کنجد – روغن زردگاوی- روغن شحم – روغن دنبه)

 

می‌گويند هنگامي كه خشم خداوند كه در توفان نوح ظاهر شده بود فروكش كرد، كبوتري كه شاخه زيتوني به منقار داشت، پديدار گشت و همه جا را صلح و آرامش فراگرفت. شايد به همين دليل است كه روغن برآمده از اين درخت نيز دعوت كننده بدن به آرامش است.
هزاران هزار سال است كه انسان از ميوه‌هاي درخت زيتون روغني استخراج مي‌كند كه به سلطان روغن‌هاي گياهي موسوم است و علاوه بر پخت و پز، در تهيه مواد آرايشي و بهداشتي، صابون، صنايع دارويي و حتي به عنوان سوخت براي چراغ‌هاي قديمي استفاده مي‌شود. خواص جادويي نهفته در روغن زيتون به‌حدي است كه تنها گذر زمان و پيشرفت هر‌چه بيشتر علم مي‌تواند از‌آن پرده بردارد. شايد شگفت‌آورترين نكته اين روغن آن است كه مي‌گويند خوردن يك قاشق روغن زيتون در روز از بروز بسياري از مشكلات جسمي جلوگيري مي‌كند. به طوري كه حتي در روايتي از پيامبر گرامي اسلام نيز آمده‌است كه زيتون بخوريد و روغن آن را به بدن بماليد كه هفتاد مرض را شفا مي‌بخشد.

زيتون در طب سنتي زيتون رسيده از نظر طب قديم ايران، گرم و قابض، ميوه نارس، سرد و خشك و روغن زيتون، گرم و خشك و برگ آن نيز گرم و خشك است. در طب سنتي از فرآورده‌هاي زيتون استفاده‌هاي متعددي مي‌شود كه از جمله آن مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:
*دم كرده برگ زيتون داروي خوبي براي پايين آوردن فشار خون است. به این منظور 20 عدد برگ زيتون را داخل 300 گرم آب به مدت 15 دقيقه مي‌جوشانند و دو بار در روز يك فنجان مي‌نوشند.
*روغن زيتون نرم‌كننده و صفرابر است.
*مصرف روغن زيتون دفع كننده سنگ كيسه صفراست. براي اين منظور بايد با آب‌ليمو مصرف شود.
*روغن زيتون، كرم‌كش است.
*روغن زيتون براي رفع سرفه‌‌هاي خشك مفيد است.
*براي رفع خارش ناشي از گزيدگي حشرات، روغن زيتون را به محل گزيدگي مي‌مالند.
*بدن بچه‌هايي را كه مبتلا به نرمي استخوان و كم‌خوني هستند، با روغن زيتون ماساژ مي‌دهند و زير آفتاب مي‌گذارند.
*ماليدن روغن زيتون روي لثه‌ها براي درمان پيوره موثر است.
*براي برطرف كردن ترك پوست، گليسيرين و روغن زيتون را به مقدار مساوي با هم مخلوط كرده و بر موضع مي‌مالند.
*براي سر باز كردن جوش‌ها و كورك‌ها، ميوه‌رسيده زيتون را له كرده و روي آن قرار مي‌دهند.
*براي معالجه نقرس، 5 گرم گل بابونه را در 40 گرم روغن زيتون مي‌خيسانند و آن را در آفتاب مي‌گذارند تا شيره بابونه به داخل روغن نفوذ كند. سپس آن را فشرده و صاف كرده و روي نقاط دردناك مي‌مالند.
*اگر بخواهند از ريزش موي سر جلوگيري كنند، سر را به مدت 10 شب با روغن زيتون چرب كرده، دستمالي روي سر گذاشته و مي‌خوابند، صبح آن را با شامپوي حاوي زرده تخم ‌مرغ مي‌شويند.

 

خاستگاه روغن زيتون      کاینیک طب سنتی

درخت زيتون، بومي ناحيه مديترانه است. درختي به ارتفاع 3 متر كه در شرايط مساعد رشد، طولش به 12 متر و قطر تنه‌اش به 3 متر هم مي‌رسد. در فصل بهار گل داده و ميوه آن در اواخر تابستان مي‌رسد كه در اين زمان رنگ آن سبز است اما به تدريج بنفش، قهوه‌اي و سپس سياه مي‌شود به‌طوري كه در اواخر پاييز-زمان برداشت ميوه-رنگ آن به كل تيره است.
شواهد نشان مي‌دهد كه در عصر نوسنگي در حدود 8000 سال قبل از ميلاد مسيح، مردم ميوه‌هاي زيتون وحشي را براي خوردن مي‌چيدند. اما نخستين كساني كه توانستند از آن روغن بگيرند، مردمان تمدن مينون (تمدني يوناني در عصر برنز در نواحي مديترانه) در 3500 سال قبل از ميلاد مسيح بودند. اين مردمان گوشت له شده ميوه زيتون را داخل ظروف بزرگي مي‌ريختند و به آن دست نمي‌زدند. پس از مدتي روغن در قسمت بالاي ظرف جمع مي‌شد. پس از جدا كردن آن روغن با ارزش كه برايشان منشأ ثروت محسوب مي‌شد، آب و تفاله زيتون را از انتهاي ظرف خارج مي‌كردند. مي‌توان گفت كه روش تهيه امروزي روغن زيتون كمي شبيه به همان زمان‌هاست. به اين ترتيب كه در صنعت ابتدا ميوه زيتون را ريز خرد كرده تا به صورت خميري در‌آيد. اين خمير را با آب مخلوط کرده و داخل دستگاه سانتريفوژ مي‌ريزند. در اين دستگاه ضمن چرخش با سرعت زياد، روغن زيتون از بقيه مواد جدا مي‌شود. به بياني ديگر، در تهيه اين روغن حتي در عصر افزودني‌هاي شيميايي نيز به مانند گذشته‌ها از هيچ ماده خارجي به جز آب استفاده نمي‌شود.

انواع روغن زيتون  


روغن زيتون را برحسب چگونگي توليد، خصوصيات شيميايي و طعم، به چند دسته تقسيم مي‌كنند:
روغن زيتون بكر يا خام (Virgin): روغنی است که فقط با روش مکانيکی و‌يا ساير‌روش‌های فيزيکی و‌تحت شرايط خاص حرارتی که به تغيير‌در‌ساختار تری‌گلیسریدهای کنترل روغن منجر‌نشود به‌دست می‌آيد و به جز ‌عمليات شست‌و‌شو، جداسازی، سانتريفوژ ‌و‌فيلتراسيون نبايد تحت فرآيند ديگری ‌قرارگيرد. اين نوع روغن بر‌حسب ‌اسيديته و عطر و طعم به چند گروه تقسيم می‌شود:
• گروه اول، روغن زيتون بکر‌ممتاز (Extra virgin)است که دارای عطر‌و طعم ميوه‌‌‌ای بسيار ‌دلپذير و ميزان اسيديته‌حداكثر يك درصد بر حسب اسيد اولئیک است.
• گروه دوم، روغن بكر خوب (Fine virgin) است كه طعم و مزه آن كمي از روغن زيتون بكر ممتاز كمتر بوده و ميزان اسيديته آن بر حسب اسيد اولئيك حداكثر 2 درصد است.
• گروه سوم هم روغن زيتون بكر معمولي است كه ميزان اسيديته آن حداكثر 3/3 درصد بر حسب اسيد اولئيك است. محاسبه اين مقادير اسيديته براي مسوولان آزمايشگاه‌ها راه‌حل ساده‌اي است براي شناسايي تقلب در روغن زيتون.
روغن زيتون تصفيه شده(Refined): روغني است كه از تصفيه روغن زيتون بكر به دست مي‌آيد و بايد داراي حداكثر اسيديته نيم درصد باشد. طعم و بوي اين نوع روغن تحت فرآيند‌هاي شيميايي كاملا خنثي شده و مناسب كساني است كه طعم روغن زيتون بكر را دوست ندارند اما به دليل استفاده از فرآيند تصفيه، بعضي از تركيبات موثره زيتون از بين مي‌رود. به همين دليل كيفيت آن به مراتب پايين‌تر از روغن‌هاي بكر است. اگر روغن تصفيه شده با يكي از روغن‌هاي ذكر شده در بالا مثل روغن بكر تركيب شود، روغن مخلوط به دست مي‌آيد كه عطر و طعم ملايم‌تري نسبت به روغن بكر دارد.
از تفاله زيتون باقي‌مانده از روغن‌كشي هم مي‌توان با استفاده از هگزان و يا ديگر حلال‌هاي رايج، روغنی به دست آورد كه در اصطلاح به آن روغن زيتون گوگردي می‌گویند كه پس از تصفيه شدن، آماده مصرف خوراكي می‌شود اما به دليل كيفيت بسيار پايين، از آن بيشتر در رستوران‌ها و براي پخت غذا‌هاي خاص استفاده مي‌شود و به ندرت در مغازه‌ها به فروش مي‌رسد. هرچند كه چندي پيش بازرسان اداره نظارت در‌يافتند كه بعضي از روغن‌هاي زيتون خارجي كه با بسته‌بندي شيك و با نام روغن زيتون بكر ممتاز در كشور به فروش رسيده بود، چيزي جز روغن گوگردي داخل آن نبود!

 

طرز استفاده از روغن زيتون   

بسياری‌از ‌مردم تصور‌می‌کنند که اين روغن را فقط می‌توان همراه با سالاد مصرف كرد اما بايد گفت که در صورت درست استفاده کردن از اين روغن، حوزه‌عمل آن به مراتب بيشتر ‌از ‌اين خواهد شد. اگر قصد داريد مواد غذايی را با روغن زيتون سرخ کنيد، بهتر است از نوع تصفيه شده‌آن استفاده کنيد زيرا نقطه‌دود روغن ‌‌زيتون تصفيه شده، 210 درجه سانتی‌گراد است كه بالاتر از بسياري از روغن‌هاي متعارف بوده، به راحتی دود نکرده و نمی‌سوزد. بنا بر توصيه‌مجمع بين‌المللی روغن زيتون، مناسب‌ترين نوع روغن زيتون برای سرخ کردن انواع نيمه تصفيه‌شده‌آن است. از آنجايي که حرارت زياد باعث تبخير ‌الکل‌ها و‌استرهای موجود در روغن بکر که مولد طعم و بوی آن است می‌شود، بهتر‌است آن را در‌غذا‌های سرد ‌يا پخت با حرارت کم و متوسط به کار ببريد.
اگر‌ناچاريد برای طبخ غذا از حرارت بالا استفاده کنيد ولی می‌خواهيد همچنان از طعم‌مطبوع روغن زيتون در‌هنگام خوردن بهره‌‌مند ‌شويد، به شما توصيه می‌کنيم ابتدا غذا را با نوع تصفيه شده عمل آوريد و سپس در هنگام سرو ‌غذا روی آن روغن زيتون بکر بريزيد. مطمئن باشيد در اين حالت از ‌تمام خواص ارزنده‌آن به بهترين وجه برخوردار‌خواهيد شد. همچنين به همه كساني كه از ماليدن كره به نان داغ خود در هنگام صبح لذت مي‌برند، توصيه مي‌كنيم براي آنكه بدنتان هم از فواید كافي بهره‌مند شود، داخل يك ظرف پلاستيكي كوچك كمي روغن زيتون بريزيد و آن را داخل فريزر بگذارید تا كاملا سفت شود. حال به جاي ماليدن كره، روغن زيتون مشابه با آن را به نان خود زده و با عسل يا مربا نوش‌جان كنيد. مطمئن باشيد دعاي خير بدنتان در ابتداي صبح بدرقه راهتان خواهد بود.

نگهداري روغن زيتون :

 برخی برای نشان دادن ميزان توجه خود به سلامت افراد خانواده و ‌ميهمان، شيشه‌روغن زيتون را‌همواره در سر ‌ميز ‌غذا نگه داشته و ‌يا ‌فروشندگانی هستند که اين شيشه‌ها را در پشت ويترين يا در قفسه‌ها در معرض نور قرار ‌می‌دهند، بدون آنکه توجه داشته باشند، همه‌خواص بهداشتی اين روغن مفيد را از آن می‌گيرند. بر اساس تحقيقات دانشمندان ايتاليايی، نور موجب از بين رفتن بسياری از آنتی اکسيدان‌های موجود در روغن زيتون می‌شود. اين محققان در‌يافته‌اند که در ‌روغن زيتون‌هايي که در ‌ظروف شيشه‌ای روشن نگهداری می‌شود پس از 12 ماه، بتا‌کاروتن تا 40درصد، ويتامين E تا 100درصد و‌کلروفيل تا 30درصد تخريب می‌شود. لازم ‌به ‌ذکر‌است ‌که هر ‌سه‌اين مواد در‌زمره‌تركيبات شفا‌بخش روغن زيتون محسوب می‌شود. معنای اين امر ‌آن است که توليد‌کنند‌گان روغن زيتون بايد دقت بيشتری در انتخاب نوع ‌ظروفی که برای انتقال اين روغن به بازار در‌نظر می‌گيرند، به ‌خرج دهند. استفاده از ظروف شيشه‌ای رنگی تا اندازه‌ای می‌تواند مانع از تاثير ‌نور‌شود. اما بهترين نوع ظروف برای نقل و انتقال، ظروف فلزی در‌دار‌و‌بدون ميل ترکيبی است تا تاثير نور در ‌آن به حداقل برسد اما حفاظت از روغن زيتون تنها به توليد‌كنندگان و فروشندگان محدود نمي‌شود. شايد مهم‌ترين مرحله در نگهداري اين نوع روغن، پس از خريد آن است.
تمام افراد اعم از خانم‌ها و آقاياني كه براي افزايش سلامت خود و اعضاي خانواده‌شان حاضرند هزينه گزاف روغن زيتون را پرداخت كنند، بايد بدانند كه در صورت عدم نگهداري درست اين نوع روغن به راحتي پول و سلامت خود را به مخاطره خواهند انداخت. براي اينكه روغن زيتوني كه مي‌خريد به مدت طولاني‌تري خواص ارزشمند خود را حفظ كند، بهتر است در ابتدا به تاريخ مصرف آن دقت كرده و از خريد روغني كه از توليد آن مدت زمان زيادي گذشته است، خودداري كنيد. در مرحله بعد لازم است كه روغن خريداري شده را در يك ظرف كاملا در‌بسته در جاي تاريك و خنك و ترجيحا يخچال نگهداري كنيد. هرگز شيشه روغن را در كنار اجاق گاز خود كه گرم‌ترين جاي آشپز‌خانه است، قرار ندهيد. گرما باعث افت كيفي شديد در روغن زيتون مي‌شود.
اگر قرار است به مدت طولاني از روغن زيتون خود استفاده نكنيد، مي‌توانيد آن را در يك ظرف نشكن در فريزر بگذاريد. هر چند قرار دادن روغن زيتون در يخچال و فريزر باعث كدر شدن آن مي‌شود اما اين به معني افت كيفيت روغن نيست. اگر اين روغن كدر را مدتي در دماي محيط قرار دهيد، شفافيت سابق خود را به دست مي‌آورد. با رعايت اين اصول مي‌توانيد در حدود دو تا سه سال روغن خود را به خوبي حفظ كنيد. البته به نظر برخی کارشناسان روغن زیتون تا ده سال قابل استفاده می باشد. و بعد از آن نیز به عنوان یک روغن مالشی خوب قابل استفاده می باشد.

خواص جادويي روغن زيتون بيش از 3500 سال است كه روغن زيتون در حواشي درياي مديترانه به معجون سلامت شهرت يافته‌است. ساكنان جزيره كرت در شرق يونان كه از توليد‌كنندگان اوليه روغن زيتون محسوب مي‌شوند، بيشترين مصرف چربي در‌دنيا را دارند. آمار‌ها نشان مي‌دهد 33 درصد كالري روزانه آنها از روغن زيتون تامين مي‌شود. شايد به نظر بیاید که اين مردمان بالاترين درصد بيماري‌هاي قلبي عروقي و مرگ و مير ناشي از چاقي را به همين دليل داشته باشند اما بايد گفت كه آمار بيماري‌هاي قلبي ساكنان اين جزيره بسيار عجيب و غريب است. در واقع در اين گوشه از جهان، مردم خيلي كم در دام بيماري‌هاي قلبي و اقسام مختلف سرطان اسير مي‌شوند! محققان يكي از دلايل عمده اين امر را مصرف زياد روغن زيتون بكر ممتاز در رژيم غذايي آنها مي‌دانند. همچنين معروف است رامسس دوم(فرعوني كه حضرت موسي در خانه‌اش پرورش يافت) كه در حدود 12 قرن پيش از ميلاد مسيح بر مصر حكم‌روايي مي‌كرده براي درمان هر نوع بيماري خود روغن زيتون سر مي‌كشيده است و شايد به همين دليل بوده كه اين فرعون دو برابر متوسط عمر مصريان آن زمان يعني 90 سال عمر كرد.
اگر بدانيم كه روغن زيتون باعث كاهش فشار خون و كلسترول بد(LDL) و افزايش كلسترول خوب(HDL) خون شده و داراي موادي است كه سرطان و سالخوردگي را به تعويق مي‌اندازد، راز طول عمر كساني كه يك عمر با روغن زيتون سر كرده‌اند، مشخص مي‌شود.
محققان مي‌گويند كه مصرف فقط يك قاشق روغن زيتون، اثرات افزايش‌دهندگي كلسترول دو عدد تخم‌مرغ را كاملا از بين مي‌برد. همچنين استفاده از چهار تا پنج قاشق غذا‌خوري روغن زيتون در روز سبب مي‌شود كه فاكتور‌هاي خوني بيماراني كه دچار حمله قلبي شده‌اند، به طرز چشمگيري بهبود ‌يابد.
همچنين در بررسي‌هاي محققان ايتاليايي در دانشگاه ميلان مشخص شده كه در روغن زيتون تركيبات خاص شيميايي وجود دارد كه قادر است چربي‌هاي انباشته از كلسترول در بدن را خنثي سازد. مهم‌ترين اين تركيبات، ماده‌اي است به نام«سي كلورتانول» كه در چرخه جذب كلسترول تداخل ايجاد كرده و آن را از جريان خون خارج مي‌سازد.
البته لازم به ذكر است كه اين آثار مفيد در رژيم غذايي نمود مي‌يابد كه حداقل ميزان چربي اشباع‌شده را دارد. وجود اين گونه چربي‌ها، خواص مفيد روغن زيتون را خنثي مي‌كند.

جلوگيري از سرطان (پستان، پروستات، رحم، دستگاه گوارش و. . . )، ديابت(درمان، جلوگيري يا به تاخير انداختن آن)، تقويت سيستم ايمني بدن(كاهش التهاب، مقابله با بيماري‌هاي خود‌ايمني و تنظيم سيستم ايمني)، جلوگيري از چاقي، بهبود سيستم گوارشي(كاهش ترشح اسيد معده در مبتلايان به زخم معده)، موثر بودن در حاملگي و شير‌دهي(به علت افزايش در جذب ويتامين‌ها )، جلوگيري از پيري، زيبايي بخشيدن به پوست، تقويت حافظه، جلوگيري از تشكيل پلاك در جدار شريان‌ها و ممانعت از انسداد آنها، كاهش ابتلا به آسم و پوكي استخوان از جمله خواص جادويي نهفته در روغن زيتون محسوب مي‌شود. همچنين تحقيقات نشان مي‌دهد كه پلي‌فنل‌هاي موجود در روغن زيتون كه از مهم‌ترين تركيبات سلامت‌زاي آن محسوب مي‌شود، مانع از آثار تخريبي راديكال‌هاي آزاد موجود در غذا‌ها بر DNA مي‌شود. شايد به همين دليل است كه مصرف روغن زيتون بكر كه در شرايط مناسب نگهداري شده است، از بروز سرطان در بدن جلوگيري مي‌كند.
خوردن روغن زيتون قبل از غذا از بروز زخم معده جلوگيري كرده و اگر روزانه يك يا دو قاشق غذاخوري به همراه ليمو يا قهوه مصرف شود، مانع از بروز يبوست به‌خصوص در روده‌هاي آسيب ديده مي‌شود.
روغن زيتون را روغن زيبايي هم مي‌نامند زيرا از طريق اسيد‌هاي چربي كه دارد سلول‌ها را به صورت يكدست در كنار هم قرار داده و موجب ساخت عروق بيشتر در كنار سلول‌هاي پوستي مي‌شود. افزايش خون رساني به اين سلول‌ها، پوست را صاف‌تر و درخشنده‌تر مي‌كند.
اين روغن در درمان عفونت دستگاه ادراري و مشكلات كيسه ‌صفرا نيز بسيار مفيد است.
شايد يكي از مهم‌ترين ويژگي روغن زيتون، خاصيت ضد درد آن باشد. اولئو كانتال تركيب موثره موجود دراين روغن مشابه بروفن راه متابوليكي درد را مسدود كرده و از فعاليت آنزيم‌هاي موسوم به cox كه در ايجاد درد موثرند، جلوگيري مي‌كند. به طوري كه هر چه مقدار مصرف آن بيشتر شود قدرت بازدارندگي آن نيز بيشتر مي‌شود. بر اساس ارزيابي متخصصان، يك دوز 50گرمي روغن زيتون در روز با حدود 10درصد دوز بروفن توصيه شده براي تسكين درد در بزرگسالان برابر است.

قابل توجه چاق‌ها
روغن زيتون، روغني است كه در صورت درست استفاده كردن، به كاهش وزن كمك شاياني مي‌كند. محققان اعلام كرده‌اند كه جايگزين كردن روغن زيتون به جاي روغن‌هاي اشباع شده در غذاي روزانه بدون تغيير در فعاليت بدني و رژيم غذايي مي‌تواند تاثير قابل ملاحظه‌اي در كاهش وزن و توده چربي بدن داشته باشد. در تحقيقی که به وسیله محققان آمريكايي روي 8 مرد چاق كه در سنين بين 24 تا 49 سال داشتند انجام شد، مشخص شد كه پس از چهار هفته مصرف روغن زيتون به جاي چربي‌هاي اشباع شده (روغن‌هاي نباتي جامد و روغن‌هاي با منشأ حيواني) در رژيم غذايي و بدون تغيير در تحرك بدني و كالري، وزن مردان تا 2/1 كيلوگرم كاهش يافت.
در توجيه اين موضوع، محققان مي‌گويند که اسيد‌هاي چرب غير اشباع با يك پيوند دوگانه كه در روغن زيتون به وفور يافت مي‌شود مي‌تواند باعث افزايش شكست چربي در سلول‌هاي چربي شود. به عبارت ديگر، افزودن روغن زيتون به يك رژيم كاهش وزن درست و اصولي مي‌تواند بازده كار فرد را افزايش دهد. البته مقدار مصرف بايد در حد متعادل باشد. هر قاشق غذاخوري از اين روغن، 621 كالري انرژی دارد. مصرف بيش از اندازه به دليل افزودن كالري بيشتر مي‌تواند خطرات خاص خود را داشته‌باشد.

مضرات: روغن زيتون براي هيچ‌كس مضر نيست و همگان مي‌توانند از مصرف آن لذت برده و به بدن خود تمامي زيبایي آن را هديه دهند اما در موارد نادر، مصرف بيش از حد روغن زيتون مي‌تواند سبب اسهال خفيف شود. همچنين ميوه تازه و ياقوتي آن مي‌تواند معده را سست كرده و به استفراغ منجر شود.

زیتون سیاه :( یا زیتون سمی)

این زیتون در کشور اسپانیا و ایتالیا به دست می آید و در کشورهای دیگر به علت شرایط خاص آب ، هوا و خاک فقط زیتون سبز پروش پیدا میکند.

به علت زیبایی که زیتون سیاه دارد ، قیمت آن بیشتر از زیتون سبز است . بنابر این زیتون از کشورهای فوق وارد ایران نمیشود.و وارد کنندگان به علت قیمت تمتم شده بالا ، تمایلی به واردات این محصول ندارند.

در عوض روشی وجود دارد که زیتون سبز را به صورت سیاه رنگ در می آورد. این عمل معمولا با استفاده از سولفات آهن صورت میپذیرد.این ماده سمی میباشد و این روش فرآوری مناسب نیست.

ترکیه یکی از کشورهایی است که به این روش زیتون سیاه را تولید میکند.

برای حفظ سلامتی خود و خانواده از خرید و مصرف زیتون سیاه در هر نوع بسته بندی جداً خودداری نمایید.

خواص روغن کنجد:

خواص روغن پاک = روغن زرد= روغن گاو:

مدت ماندگاری این روغن در محیط خنک و تاریک ۷ سال می باشد. به شرط اینکه هوازده نشود. و موقع مصرف فقط به مدت چند ثانیه درب آن باز و سپس بسته شود.

خواص شحم گاو:

روغن پیه­ ی گاو چیست؟

در اطراف قسمت­های مختلف بدن گاو چربی­ های خاصی شکل می­ گیرد که به آن­ها پیه گفته می­ شود. در طب سنتی ایران و در طب اسلامی به خوردن روغن­ هایی که منشأ حیوانی دارند مثل روغن پیه بسیار تأکید و سفارش شده است و در میان پیه­ ها، پیه­ ی قلوه­ گاه چون از لطافت بیشتری برخوردار است همواره مطلوب­تر بوده و از اهمیّت خاصی برخوردار است. از جمله برداشت­ هایی که در مورد خواص روغن پیه­ ی قلوه گاه گاو می­ توان از طب سنتی بدست آورد، آب کردن چربی­ های زیر شکم، رشد عضلانی بدن، تناسب اندام، منبع تولید انرژی و توان بسیار عالی و تقویت کننده­ ی بسیار مؤثر سیستم دفاعی بدن است. امیرالمؤمنین امام علی (ع) در این باره می­ فرمایند: «پیه هم اندازه خود، بیماری را از بدن بیرون می­ برد، مردم به هیچ چیز بهتر از روغن حیوانی و قرائت قرآن درمان نجسته­ اند».

از این روایت دو نکته مهّم برداشت می­ شود: 1ـ مصرف پیه­ ی گاو برای بیماران به صورت نامحدود (و البتّه با حفظ اعتدال) مورد تأکید است. 2ـ کنار هم قرار گرفتن روغن حیوانی و قرائت قرآن در کنار یکدیگر نشانه­ ای از تأثیر بسیار زیاد روغن حیوانی در سلامت انسان است. روایت دیگری از امام صادق (ع) بر تأثیر روغن پیه­ ی قلوه گاه گاو همراه با برنج در رشد عضلانی و مطلوب بدن تأکید دارد.

دکتر مهدی فهیمی رئیس انستیتو بین­ المللی طب سنتی ایرانیان ماد در مجموعه ی سفیر سلامت در مورد پیه­ ی گاو می­گوید: «شاید جهان غرب برای پیشرفت خود از برداشت هیچ نکته­ ای از شرقی­ ها، خصوصاً جهان اسلام فروگذار نکردند… و در حال حاضر چیزی را به ما می­ دهند که توصیه­ ی پیشوایان ما بوده است، به عنوان نمونه، از امام صادق (ع) سوال شد: چه پیه­ ای هست که اگر ما آن را بخوریم مفید باشد؟ امام می­ فرمایند: مصرف پیه­ ی گاو که وقتی وارد بدن بشود، همتراز خود بیماری را از بدن بیرون می­ کند. در کشور ما کسی به این نکته توجه نکرده است، این کالای با ارزش خیلی ارزان از کشور ما خارج می­ شود، ولی کشور سوئیس به این مسأله پرداخته و دارویی را آماده کرده است که متخصصین روماتولوژیست و ارتوپد ما آن را زیاد تجویز می­ کنند و نام آن سلدرین است، امّا مایه­ ی اصلی این دارو پیه­ ی گاو است و این یک نمونه از مطالعات کاربردی غربی­ ها روی احادیث پیشوایان است». هم چنین در جای دیگر می­ گوید: «یکی از اجزای اصلی غذاهای امروزی روغن هاست… آن چیزی که بسیار حائز اهمیّت است روغن­های حیوانی است… مصرف روغن­های حیوانی در طب سنتی بسیار تأکید می­شود یعنی حجم کم امّا کیفیت خوب… مثل روغن­های پیه و دنبه­، این روغن­ها در حجم کم می­ تواند انرژی بسیار بالایی را به وجود بیاورد… و سلامت مردم را بسیار متأثر کند».

دکتر حسین روازاده رئیس مؤسسه پژوهشی درمانی احیای طب جامع ایرانیان و پزشک با تجربه درزمینه تغذیه­ انسان می­گوید: «روغن شحم گاو به روغن چربی اطراف قلوه­ گاه گاو اطلاق می­شود که روغن بسیار لطیفی است. این روغن یکی از بهترین روغن­ های مفید برای انسان است و برای آب کردن چربی زیر شکم و تناسب اندام استفاده خوراکی ازآن توصیه شده است».

سیّد محمّد موسوی پزشک با تجربه طب سنتی و نویسنده­ ی چندین جلد کتاب، در کتاب «فن پیشگیری و راز طول عمر (ص 33)» و در کتاب «گزیده­ ی طب ایرانی- اسلامی (ص 17)»، روغن حیوانی را جزء روغن­ های مناسب دانسته و توصیه می­ کند.

موارد منع مصرف: در طب اسلامی مصرف روغن حیوانی برای اشخاصی که بدن آن­ها به شرایط پیری رسیده توصیه نشده و نیز مصرف شبانگاه آن برای افراد با سن بالای 50 سال منع شده است.

www.newtehranchat.com

تاريخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394برچسب:, | 10:55 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 10:2 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 10:2 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 10:1 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 10:0 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 10:0 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 9:59 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 9:58 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 9:58 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 9:57 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 9:56 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 9:55 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 9:54 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 9:53 | نويسنده : sasy0098 |

www.newtehranchat.com

تاريخ : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394برچسب:, | 9:44 | نويسنده : sasy0098 |